După scumpirea carburanţilor, taximetriştii anunţă majorarea preţului călătoriei

Embed:

Gazul lichefiat s-a scumpit peste noapte. Azi, câteva companii petroliere au afişat preţuri mai mari cu 50 de bani pentru un litru. Taximetriştii sunt printre cei afectaţi de scumpiri şi spun că vor fi nevoiţi să majoreze preţul călătoriei.

Preţuri mai mari la gazul lichefiat au afişat deocamdată benzinăriile a trei companii petroliere. Este vorba despre Lukoil, Rompetrol şi Tirex Petrol. Astfel un litru de gaz lichefiat costă acum 9,27 de bani, asta în timp ce ieri se vindea cu 8,77 de bani.

Unii şoferi califică scumpirea drept alarmantă, iar taximetriştii vorbesc, deja, despre taxe mai mari. Iată ce au declarat aceştia:

"Haos! Cineva dă indicaţii, deoarece are interes şi de aceea se scumpeşte."

"Să-şi golească buzunarele lor mai întâi, apoi să majoreze preţurile pentru gaz. Dacă oamenii vor protesta, cred că nu le va părea bine. Taxa de călătorie se poate majora din această cauză şi poate fi mai mare cu 5-10 lei."

"E foarte rău pentru fiecare şofer, bate la buzunar şi aşa e prea scump gazul. Scumpirile sunt nemotivate. Vom avea pierderi!"

"Normal că o să ne afecteze. Vom da din buzunarul nostru, din familia noastră, de la copiii noştri. Maşina nu merge numai cu gaz, trebuieac şi cauciucuri, uleiul trebuie schimbat, filtrul la fel."

"Evident că vom circula mai puţin decât până acum. Desigur că nu sunt de acord cu această scumpire, dar suntem oameni obişnuiţi şi nu putem influenţa situaţia."

De la 1 ianuarie, accizul pentru gazul lichefiat a fost majorat cu aproape 11 la sută şi este acum de 1.800 de lei per tonă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu