După renovare, a fost sfinţită Mănăstirea Curchi. Ce speranţe îşi pun în lăcaş clericii şi laicii

Embed:

Sute de credincioşi au mers astăzi la mănăstirea Curchi. Ei au participat la slujba de sfinţire a Catedralei "Naşterea Maicii Domnului", care a fost pictată recent.  Serviciul divin a fost oficiat de un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Moldovei, Vladimir.

La ceremonia de sfinţire a Catedralei Mănăstirii Curchi au venit oameni dintr-un şir de localităţi.

"Sperăm că prin rugaciunile acestor călugări, care locuiesc aici şi în viitor va înflori această sfântă mănăstire. Se vor înălţa rugaciuni către bunul Dumnezeu, pentru voi toţi", a spus Mitropolitul Vladimir.

Lucrările de reparaţie a mănăstirii au început încă în anul 2002. Până acum s-a reuşit doar renovarea bisericii.  

"E o zi de bucurie pentru că s-a încheiat încă o etapă de refacere a acestei sfinte mănăstiri. Mai avem trapeza, şcolile teologice, trei chilii care nu sunt restaurate. Fie ca acest loc sfânt şi binecuvântat de Dumnezeu să fie un punct în care omul nostru contemporan să vină să găsească linişte", a afirmat stareţul mănăstirii, Siluan Şalaru. 

Mirenii îşi ascund şi ei cu greu bucuria:

"Nici nu avem cuvinte cât de interesant şi frumos, mulţumim lui Dumnezeu".

"Ne-a părut foarte minunată, frumoasă. Se simte o atmosferă, ieşi după slujbă cu o atmosferă pozitivă, energie. Sunt pentru prima data, mi-am luat şi micuţul".

"Mi-a părut o slujbă foarte frumoasă, foarte dumnezeiască. Anume aici a fost ceva ce eu în alte biserici nu am găsit, ce în alte biserici nu am simţit".

Mănăstirea Curchi a fost construită acum 239 de ani şi este un important monument istoric şi de arhitectură din Republica Moldova.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu