După ploile torenţiale din România şi meteorologii de la Kiev au emis un cod galben de furtună în mai multe regiuni ale țării

Embed:

Peste două mii de oameni din judeţul Bacău au rămas fără curent electric din cauza ploilor torenţiale, iar în Vaslui zeci de locuinţe şi curţi au fost inundate. De asemenea, în judeţul Călăraşi s-a format o nouă tornadă. Aceasta nu a provocat victime sau pagube materiale.

A fost pentru prima oară când meteorologii români au emis avertizare cod roșu de furtună, cu menţiunea despre "aspect tornadic". Vântul a suflat în rafale cu o viteză de peste 100 de kilometri pe oră.

În 30 aprilie, o tornadă uriaşă s-a format într-o localitate din județul Călărași. Au fost afectate mai multe locuințe, iar un autocar a fost răsturnat din cauza vârtejului. 12 dintre cei 39 de pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma accidentului.

Și în Ucraina este atenționare de vreme instabilă. Meteorologii de la Kiev au emis cod galben de furtună în mai multe regiuni ale țării în legătură cu venirea ciclonului Xerxes, care va aduce ploi puternice, descărcări electrice și, pe alocuri, chiar și lapoviță.

În Carpații ucraineni a nins deja, iar stratul de zăpadă a ajuns chiar și la cinci centimetri. În preajma stațiunii montane Bukovel au fost înregistrate temperaturi de până la minus 3 grade.

 

Lasă un comentariu