După PLOI, ca după RĂZBOI. Pe străzile din Capitală au apărut zeci de GROPI, unele au PESTE UN METRU ADÂNCIME

Embed:

Ploile nu au ocolit nici Capitala. După precipitaţiile abundente, pe carosabil au apărut zeci de cratere, unele chiar de un metru, care sunt un adevărat pericol pentru şoferi. Şuvoaiele de apă au şters şi o parte din marcajul rutier proaspăt aplicat. În cadrul şedinţei de la primărie, responsabilii au precizat că vor face o evaluare a tuturor pagubelor. 

Pe strada Puşkin, în această dimineaţă, gurile de canalizare erau pline, deşi responsabilii dădeau asigurări acestea au fost curăţate.

Şeful Întreprinderii Municipale Exdrupo a inspectat zona, dar a plecat grăbit când l-am întrebat despre situaţie. Tot pe strada Puşkin, la intersecţie cu strada 31 august, după ploi, apa a spălat asfaltul până la pietriş. Şoferii sunt nevoiţi să facă slalom, pentru a evita groapa care are câteva zeci de centimetri adâncime.

"Ne pare tare rău de maşinile noastre şi de banii pe care îi achităm pentru impozite şi mergem pe aşa drumuri", a menţionat o şoferiţă.

Şi strada Tighina arată ca după bombardament, unele gropi au peste un metru adâncime. Pe această arteră se fac lucrări la reţelele subterane, astfel că şuvoaiele de apă au spălat totul în cale.

Locuitorii din zonă spun că autorităţile nu au luat nicio măsură şi se tem că s-ar putea produce surpări în apropierea blocurilor locative: "Trece o maşină şi se poate surpa şi mai mult, fiindcă sub asfaltul rămas e gol."

Pe strada Mihai Viteazu, unde asfaltul a fost spălat de viituri, muncitorii aveau program de relaxare. Din 10 angajaţi, doar unul curăţa canalizarea, iar restul se odihneau la iarbă, fumau sau stăteau în telefon.

Asta în timp ce în spatele lor, nervii şoferilor erau întinşi la maximum din cauza ambuteiajului.

"- Unul lucrează şi trei se uită? - Nu, nu lucrăm toţi, numai că fiecare are lucrul lui", a spus un muncitor.

"- Munciți fumând. - Da, un pic că avem pauză şi muncim şi noi cum putem să muncim", a explicat un alt muncitor.

"- Cât timp aţi stat în trafic? - 11 minute de la medicină până aici. Lucrul se putea de făcut noaptea sau azi dimineaţă. Văd că toţi muncitorii stau", a afirmat o şoferiţă.

Iar pe strada Florilor, din sectorul Rîşcani al Capitalei, unde săptămâna trecută a fost aplicat marcajul rutier, astăzi vopseaua era deja ştearsă pe alocuri.

La şedinţa primăriei, acelaşi funcţionar de la Exdrupo îi explica primarului general, că nu sunt probleme deosebite.

"Eu dimineaţă am verificat, vopseaua cum s-a aplicat aşa şi a rămas. Schimbări nu sunt", a precizat Marcel Zastancean, şef Exdrupo.

Edilul interimar le-a cerut responsabililor să facă o centralizare a tuturor problemelor apărute după ploaie, iar prioritate să aibă plombarea gropilor de pe străzile principale.

"Toate craterele care au apărut după ploi, inclusiv pe Mihai Viteazu, astăzi, Exdrupo va interveni pentru reparaţie", a declarat primarul Ruslan Codreanu.

În următoarele zile, responsabilii vor anunţa bilanţul pagubelor provocate de ploi.

Pe aceeaşi temă