După pensionare, fostul şef al Departamentului Instituţiilor Penitenciare a fost reangajat de ministru Tănase

Nu este de acord cu demiterea sa, dar se supune deciziei, aşa a declarat şeful Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Vadim Cojocaru, pentru Publika TV, astăzi, 15 iunie.

Declaraţia a fost făcută ca răspuns la decizia ministrului Justiţiei Oleg Efrim, care a emis, astăzi, 15 iunie, un ordin prin care directorul general al Departamentului Instituțiilor Penetenciare, a fost demis.

Potrivit ministrului Justiţiei, Oleg Efrim, Cojocaru s-a pensionat în martie şi a ridicat indemnizaţia unică pentru pensionare şi ulterior a fost reangajat în sistem. "La reangajarea dlui Cojocaru în sistem a fost admisă o încălcare de competenţă. Conform legii, conducătorul instituţiilor penitenciare se numeşte de colegiul disciplinar şi această normă nu a fost respectată", a precizat Efrim.

Reangajarea a fost semnată de predecesorul lui Efrim, respectiv Alexandru Tănase. Acesta ignoră aspectul moral şi îşi apără decizia.

"Se numeşte prin ordinul ministrului Justiţiei. Aşa a fost numit domnul Cojocaru încă când era ministru domnul Pârlog şi până la domnul Cojocaru toţi aşa au fost numiţi", a confirmat Tănase.

Menţionăm că Vadim Ştefan Cojocaru are 42 de ani şi, de astă iarnă, are gradul de general. A lucrat din 2009 în sistemul penitenciar şi avea circa 8.500 de lei venit lunar din salariu şi sporuri legale. În luna martie, când s-a pensionat, a beneficiat de o indemnizaţie unică în valoare de minimum 120 de mii de lei. Revenit în sistem, pe lângă salariu primea şi o pensie de circa 6.500 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu