După o perioadă de probă de șase luni, funcționarii vamali debutanți au fost chemați în fața Comisiei de evaluare

Șase funcționari vamali debutanți au fost supuși probei decisive pentru confirmarea corespunderii cu funcțiile deținute. Profesionalismul și integritatea sunt criteriile principale care au stat la baza deciziei Comisiei de evaluare, prezidată de directorul interimar al Serviciului Vamal, Iurie Ceban.

În procesul evaluării, candidații au trebuit să răspundă la întrebări specifice domeniului de activitate, fiindu-le verificată pregătirea profesională în materie de legislație vamală și administrare publică. Totodată, această probă reprezintă și un mecanism important de menținere a unor standarde înalte de integritate, fiind solicitate recomandările subdiviziunii responsabile de securitatea internă a Vămii.

Astfel, ca urmare a deciziei Comisiei de evaluare, patru angajați au fost confirmați în funcție și urmează să-și primească epoleții în cadrul unei ceremonii de depunere a Jurământului, iar doi candidați au primit calificativul „nesatisfăcător”.

Autoritatea vamală s-a angajat plenar în consolidarea unui corp al funcționarilor de carieră, profesionist, imparțial și eficient, capabil să contribuie la realizarea obiectivelor majore ale instituției, unul dintre cele mai importante fiind asigurarea securității economice a statului.

Conform Legii cu privire la Serviciul Vamal, toate angajările din cadrul autorității se efectuează în bază de concurs, anunțat public pe pagina web a instituției.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu