După o pauză de 17 ani, Naţionala de fotbal a Senegalului s-a calificat în finala Cupei Africii pe Naţiuni

Naţionala de fotbal a Senegalului s-a calificat în finala Cupei Africii pe Naţiuni după o pauză de 17 ani şi este la un pas de a cuceri în premieră trofeul.

Discipolii lui Aliou Cisse au învins reprezentativa Tunisiei în penultimul act, scor 1-0, după prelungiri.Cele două formaţii au ratat câte un penalty în timpul regulamentar al meciului. Singurul gol al partidei de la Cairo, a fost marcat de tunisianul Dylan Bronn, în minutul 100, în propria poartă.

În finală, senegalezii vor da piept cu naţionala Algeriei, care a învins reprezentativa Nigeriei cu 2-1. "Les Fennecs" au deschis scorul în minutul 40 prin William Troost-Ekong , care a marcat în propria poartă.Nigerienii au egalat în minutul 72, printr-un penalty transformat de Odion Ighalo. Victoria Algeriei a fost adusă de Riyad Mahrez, care a marcat din lovitură liberă.

Naţionala Algeriei este aproape de a cuceri pentru a doua oară Cupa Africii pe Naţiuni, după succesul din 1990.

Finala dintre Algeria și Senegal va avea loc pe 19 iulie, de la ora 22:00, pe Cairo Stadium. Meciul pentru locul trei, dintre Nigeria și Tunisia, se va disputa pe 17 iulie, de la ora 22:00, tot la Cairo.

Lasă un comentariu