După fructe, Rusia INTERZICE conservele din legume produse în Republica Moldova

Embed:
Ruşilor nu le mai plac nici conservele noastre. Moscova a anunţat un nou embargo. De vineri, Rospotrebnadzor a interzis importul de conserve din fructe şi legume, fabricate în Moldova.
 
Potrivit presei de la Moscova, Rospotrebandzor invocă mai multe încălcări ale legislaţiei din domeniul apărării drepturilor consumatorilor, dar şi discrepanţe faţă de standardele de pe piaţa rusească.
 
Autorităţile de la Chişinău au declarat pentru Publika TV că ştiu despre această interdicţie, dar deocamdată nu au fost anunţaţi oficial, de către ruşi.
 
"Din fiecare criză trebuie să ieşi învingător şi mai bine chiar decât în situaţia în care erai înainte de criză. Calitatea produselor noastre este mult mai bună chiar decât calitatea altor produse din alte ţări importate în volume mult mai mari. De aceea punem sub semnul întrebării tratamentul şi undeva reacţiile abuzive ale Federaţiei Ruse", a declarat ministrul Economiei, Andrian Candu.
 
Anterior, Rospotrebnadzor a anunţat că ar putea interzice importul de conserve din roşii, fabricate de "Sorvest-Agro", porumbul dulce produs de "Alfa-Nistru", mazărea verde de la  "Natur Bravo" şi compoturile întreprinderii "Coval&Co".
 
Asociaţia producătorilor de conserve din Moldova a calificat atunci această decizie ca fiind una politică. 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu