După ce sunt sterilizați, câinii maidanezi ajung din nou pe străzile Capitalei

Embed:

Problema maidanezilor este soluţionată pe jumătate, afirmă cei de la Regia Autosalubritate. Potrivit directorului întreprinderii municipale, Eugen Axentiev, câinii după ce sunt sterilizaţi ajung din nou pe străzile Capitalei.

Prin urmare, există riscul ca animalele să atace din nou oamenii. În cadrul şedinţei operative de ieri de la Primărie, Axentiev a venit cu propunerea ca municipalitatea să aloce bani pentru construcţia unui azil.

"Sunt foarte multe, enorme, zilnice solicitări pentru a reacţiona în cazul câinilor maidanezi. Posibilitatea de a plasa câinii pe teritoriul centrului de sterilizare este limitat până la 300 de câini. La moment avem 292. Noi suntem nevoiţi să-i întoarcem înapoi", a spus EUGEN AXENTIEV, directorul Regiei "Autosalubritate" 

De la începutul anului, doar în Capitală maidanezii au atacat peste 960 de persoane, cei mai mulţi dintre aceştia fiind copii. Potrivit responsabililor de la Regia Autosalubritate, în primele nouă luni ale anului, circa 2 250 de câini vagabonzi au fost prinşi şi duşi la sterilizare, dintre care aproximativ 1 200 de animale s-au întors pe străzile oraşului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu