După ce sistemul judecătoresc i-a frânt viaţa, acum refuză să-i plătească despăgubiri

Embed:

Statul nu-i va plăti niciun leu lui Andrei Crăciun, care a stat ilegal după gratii aproape şase ani. Un an în urmă, după reexaminarea dosarului, s-a constatat că el, de fapt, nu a comis omorul pentru care a fost condamnat. Acum bărbatul cere despăgubiri de şase milioane de lei pentru dauna morală care i s-a adus.

După ce a stat şase ani la închisoare pentru o crimă pe care nu a săvârșit-o, Andrei Crăciun încearcă acum să se integreze în societate. Acum câteva zile, el a devenit tătic.

"Nimeni nu doreşte să mă angajeze pe contract, pentru că am stat la puşcărie pentru omor. Caut să lucrez la cine mă năimeşte", a spus Andrei Crăciun.

Anii petrecuţi după gratii i-au afectat sănătatea. După ce a ieşit la libertate, bărbatul s-a tratat timp de o lună la spital: "Îmi amorţesc mâinile şi picioarele în fiecare dimineaţă. Pentru a mă ridica pe picioare îmi trebuie masaj special."

Acum bărbatul cere să fie despăgubit: câte un milion de lei pentru fiecare an petrecut în detenţie. Însă Ministerul Justiţiei a considerat cererea lui Andrei Crăciun neîntemeiată şi a decis să nu-i plătească nimic.

Avocatul lui Andrei Crăciun s-a adresat în instanţa de judecată cu o cerere de intentare a acţiunii civile: "Ei ar fi putut să nu fie de acord cu suma cerută, dar nu am aşteptat să respingă cererea! În schimb cei care l-au torturat şi cei care l-au trimis la puşcărie continuă să lucreze fără a fi pedepsiţi".
 
Examinarea cererii pentru acordarea despăgubirilor pentru dauna morală adusă lui Andrei Crăciun a fost amânată de Judecătoria sectorului Buiucani din capitală de două ori.

Abia după ce cazul a intrat în vizorul reporterilor Publika TV, Procuratura Generală a cerut reexaminarea dosarului în care bărbatul a fost condamnat la 21 de ani pentru omor dublu, crimă pe care, de fapt, nu a săvârşit-o. În vara anului trecut, Andrei Crăciun a fost pus în libertate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu