După ce au învățat Scriptura, vor să înveţe şi engleza. Un grup de preoți oferă cursuri pentru clerici şi enoriaşi

Embed:

După ce au învățat Scriptura, acum fețele bisericești vor să studieze și limba engleză. Un grup de preoți și-au propus să desfășoare cursuri pentru popii şi enoriașii interesați. Inițiativa este susținută de Mitropolia Moldovei, care îi încurajează pe slujitorii bisericii să cunoască o limbă de circulație internațională pentru a putea discuta cu colegii lor de peste hotare. 

Constantin Cojocaru este unul dintre autorii inițiativei, care a absolvit, pe lângă Facultatea de Teologie, și pe cea de Limbi Străine. Acum este gata să-și împartă cunoștințele.

"Prin aceasta noi îndeplinim cuvântul Mântuitorului: "Mergeți și propovăduiți la toate marginile pământului." Am și un master în filologie și zic nu e corect să îngropi talentul care îți este dat de Dumnezeu", a declarat preotul Constantin Cojocaru. 

Reprezentanții Mitropoliei îi încurajează pe preoți să învețe engleza, deoarece este o limbă utilizată inclusiv în spațiul bisericesc.

"A comunica, bineînțeles, ori prin internet, a scrie scrisori partenerilor din alte comunități religioase sau din alte biserici surori, din care cauză încurajăm slujitorii să o însușească, să nu ezite de a o face atunci când au posibilitate", a spus secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş. 

Unii enoriași sunt de acord ca bisericile să devină un loc de studiu, alții nu văd cu ochi buni inițiativa.

"În școală am învăța limba franceză. Cred că ar fi bine să învăț și limba engleză, dacă desigur ar fi gratis. Nu aș fi contra. Totuși, Tatăl Nostru în limba română e o rugăciune sfântă."

"Ce are importanță dacă Dumnezeu e unul? Și în engleză, rusească, nemțească și evreiască. Dumnezeu este unul."

"Credința trebuie să fie în suflet la om, dar nu prin școli, prin cursuri, acesta este un business."

"Ce ar fi rău dacă vor fi mai multe limbi? Oamenii noștri se duc peste hotare, peste tot limba engleză trebuie."

"- Dvs. ați merge să învățați engleza? - 100%, dar nu că eu o știu oleacă. Good morning, mulțumesc. "

Cursurile de engleză vor începe din toamnă și, pentru început, vor fi gratuite.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu