După ce a fost la Moscova, Ion Ceban vizitează Bucureştiul. Cu cine s-a întâlnit primarul Chişinăului

Pe parcursul zilei de joi, 5 decembrie, edilul capitalei a avut o primă întrevedere cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache. Pe parcursul discuțiilor celor 2 oficiali a fost abordat subiectul privind reparația capitală a blocului vechi (bloc A) al liceului teoretic "Gheorghe Asachi", în cadrul unui proiect de restaurare, în valoare de circa 62 de milioane de lei, informează Primăria Chişinău.

Ion Ceban și-a exprimat speranța că proiectul enunțat va fi realizat cu succes, grație bunelor relații stabilite între Pretura sectorului Centru și Sectorul 1 al municipiului București, legături orientate similar, spre inițierea și dezvoltarea proiectelor pentru diverse domenii ale sectorului public.

În același timp, Ceban a menţionat că Primăria Chișinău va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentației de proiect și a devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuție, asistență tehnică și supravegherea tehnică.

 

Ion Ceban, a participat la ceremonia de semnare a Acordului de cooperare dintre Primăria sectorului 6, municipiul București și pretura sectorului Buiucani.

În cadrul Acordului de cooperare dintre cele două sectoare, Sectorul 6, municipiul București va finanța lucrările pentru implementarea celei de-a doua etape a proiectului de reabilitare a Parcului „Alunelul” din Chişinău.

Proiectul de renovare a spațiului public prevede: construcția unei fântâni arteziene și a sistemului de irigare a zonelor verzi, instalarea iluminatului nocturn decorativ și a mobilierului urban, amenajarea terenurilor de joacă și sport, precum și a unui teatru de vară.

 

 

 

loading...

Lasă un comentariu