După ce a fost criticat de colegii săi din blocul ACUM, Nicu Popescu a primit laude de la socialiști

Embed:

După ce a fost dur criticat inclusiv de colegii săi din blocul ACUM, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a primit laude din partea socialistului Vlad Batrâncea.

Acesta consideră că, declaraţia făcută de Nicu Popescu, în cadrul vizitei sale oficiale la București, precum că agresiunea militară rusă din 1992 a fost „război civil”, este una inteligentă. Mai mult, socialistul consideră că ministrul a abordat subiectul diplomatic şi multilateral.

Într-o postare pe facebook, socialistul spune că în premieră un ministru de externe analizează situaţia din regiunea transnistreană printr-o abordare multilaterală. Mai mult, Batrîncea consideră afirmaţiile ministrului de externe drept o poziţie novatorie şi obiectivă. Batrîncea l-a lăudat pe Popescu şi ieri.

„Personal, pot să vă spun că, din ceea ce am auzit, cel puţin formulările, abordările domnului Popescu sunt destul de inteligente. Dumnealui încearcă şi se prezintă destul de rezervat la capitolul declaraţiilor şi abordarea lui este una diplomatică şi inteligentă”, a spus VLAD BATRÎNCEA, deputat PSRM.

O altă opinie o are fostul ministru al apărării, Anatol Şalaru. Acesta a calificat declaraţia lui Popescu drept una mincinoasă şi jignitoare, mai ales pentru cei care în 1992 şi-au dat viaţa pentru a apăra integritatea Republicii Moldova și drepturile câștigate ca urmare a Mișcării de Eliberare Națională. 

Şalaru a mai scris că speră ca mesajul lui Nicu Popescu să fie o gafă şi nu o repoziţionare a Chişinăului vizavi de problema transnistreană, pentru că doar Moscova şi separatismul ar avea de câştigat.

Nicu Popescu a făcut declaraţia scandaloasă luni, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său de la București, Teodor Meleșcanu.

Vorbele lui Popescu au fost taxate dur la Chişinău şi considerate drept o trădare, motiv pentru care mai mulţi politicieni, foşti combatanţi şi internauţi i-au cerut demisia. Ministrul a reacţionat, printr-un mesaj video pe facebook, în care a recunoscut că a făcut o gafă, dar nici de data aceasta nu a spus clar ce s-a întâmplat, totuşi, în 1992.

"Am folosit o sintagmă nereușită atunci când m-am referit la conflictul transnistrean. Folosirea acestei sintagme a fost o gafă, o gafă pe care o regret", a spus NICU POPESCU, ministrul de Externe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu