După ce a devenit cetăţean rus, actorul francez Gerard Depardieu vrea paşaport turcesc

Actorul francez Gerard Depardieu, care a primit cetățenia rusă în 2013, a declarat că acum încearcă să obțină un pașaport turcesc, a anunțat un ziar turc în pe data de 17 septembrie.

"Voi vizita Turcia în luna octombrie și voi vorbi cu Erdogan", a declarat Depardieu pentru cotidianul turc Aydınlık.

Actorul în vârstă de 69 de ani a dat această declarație în timp ce se afla la Pyongyang, capitala Coreei de Nord împreună cu membrii Asociației de prietenie dintre Coreea de Nord și Franța, scrie evz.ro.

Actorul francez a renunțat la cetățenia franceză datorită introducerii unor noi taxe pe venit în Franța în anul 2013.

Actorul a devenit cetățean rus în 2013, printr-un decret semnat de Vladimir Putin. De atunci, Depardieu pare că s-a adaptat bine noii sale patrii: a jucat într-un sitcom rusesc, Zaițev+1 și a realizat pentru producătorul de ceasuri de lux Cvstos o linie numită "Mândru să fiu Rus".

În anul 2013, Primul-ministrul francez Jean-Marc Ayrault a descris comportamentul lui Depardieu drept patetic și lipsit de patriotism, într-o perioadă în care Franța a sporit taxele pentru a reduce din deficitul național.

La rândul său, actorul a răspuns printr-o scrisoare deschisă, în care afirma că a plătit taxe și impozite în valoare de 145 de milioane de euro în ultimii 45 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu