După ce a cerut blocarea finanţării pentru Moldova din partea UE, astăzi Maia Sandu cere bani de la europeni

După ce a cerut ca Uniunea Europeană să blocheze finanţarea pentru Republica Moldova, acum stă cu mâna întinsă. Vorbim despre premierul Maia Sandu, care a avut astăzi o întrevedere cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politica de vecinătate. În cadrul unei conferinţe de presă, Maia Sandu a declarat că a discutat cu oficialul european despre reluarea finanţării.

"Am discutat despre programele comune, multe care au fost îngheţate, restabilirea finanţării, necesitatea de obţinere a asistentei tehnice, consultanţa pentru instituţii publice ca sa realizăm toate sarcinile care ni le-am propus. Ştim că aşteptările faţă de acest guvern sunt foarte mari şi contăm mult pe asistenţa partenerilor noştri europeni în special pe domnul Hahn.", a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferinţe de presă comună cu Johannes Hahn. 

"Este foarte important să fie făcuţi paşi în ceea ce priveşte acordul de asociere şi implementarea acestuia în viitor. Sunt încrezător că putem relua plățile, suportul bugetar şi finanțarea macrofinanciară în octombrie. Începând cu septembrie şi continuând cu octombrie cu condiția că toate aceste cereri sunt îndeplinite în mod adecvat", a spus Johannes Hahn, comisarul european pentru politica de vecinătate. 

PUBLIKA.MD aminteşte că, în data de 7 noiembrie 2016, Fondul Monetar Internațional a aprobat programul de finanţare pentru ţara noastră. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului de Directori al FMI, cu vot unanim. Prin această decizie, International Monetary Fund a recunoscut succesele și îndeplinirea întocmai a tuturor angajamentelor și reformelor asumate de Guvernarea Filip. Acordul prevede o finanţare de aproximativ 180 de milioane de dolari, pentru o perioadă de trei ani. Ultima tranşă urma să vină până la sfârşitul lui 2019, dar a fost suspendată din cauza crizei politice. 

CITEŞTE ŞI: Pavel Filip: Republica Moldova primeşte o nouă tranşă de 33,75 de milioane de dolari din partea FMI


 

 

Lasă un comentariu