După atacul deputatului PLDM, Maria Ciobanu faţă de jurnalistul Victor Nichituş, mai multe ONG-uri din domeniul mass-media au reacţionat. O declaraţie a fost semnată în acest sens

Organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media au reacţionat la comportamentul inadecvat manifestat de deputatul PLDM, Maria Ciobanu, faţă de jurnalistul Victor Nichituş.

Se întâmplă la o zi după ce postul nostru de televiziune a realizat un reportaj în acest sens şi nu imediat după atacturile făcute de alesul poporului faţă de editorialist.

Într-o declaraţie, organizaţiile de media condamnă insultele şi discursul de ură al Mariei Ciobanu, care nu are nimic în comun cu libertatea de exprimare.

În context, ONG-urile o îndeamnă pe Ciobanu să manifeste un comportament decent și corect în relațiile cu presa. Declaraţia a fost semnată de opt instituţii, printre care Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente sau Centrul de Investigații Jurnalistice.   

Zilele trecute, Maria Ciobanu l-a atacat, pe Facebook, pe editorialistul Victor Nichituş, numai pentru faptul că deputatului PLDM nu-i sunt pe plac materialele jurnalistice ale acestuia. Mai mult, parlamentarul a scris că l-ar trăsni în moalele capului pe jurnalist pentru ceea ce face.

La rândul său, Victor Nichituş a spus că liberal-democrata instigă la omor prin declaraţiile sale şi, dacă va continua insultele, o va ataca în instanţa de judecată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu