După a doua etapă a Raliului Dakar, francezul Stephane Perterhansel este lider la clasa auto

Embed:

Etapa a doua a Raliului Dakar a fost una cu noroc pentru campionul en-titre Stephane Perterhansel. Graţiei victoriei obţinute în prima etapă, francezul a devenit noul lider la general în întrecerea auto. La clasa moto, spaniolul Joan Barreda rămâne pe prima poziţie a clasamentului, chiar dacă a terminat manşa a doua pe locul trei.

Ziua a doua din Raliul Dakarului a fost una cu probleme pentru participaţii competiţiei. Aceştia s-au confruntat cu primele dune de nisip în cea mai rapidă etapă a concursului. Astfel, la clasa moto, câştigătorul primei manşe spaniolul Joan Barreda Bort a terminat pe locul trei. Chiar şi aşa ibericul a reuşit să-şi păstrze poziţia de lider în clasamentul general. Pe doi a încheiat etapa chilianul Francisco Lopez Contardo iar câştigător a devenit britanicul Sam Sunderland, care a trecut linia de finiş după trei ore, 42 minute şi 10 secunde.

La clasa auto, învingătorul din prima etapă, Carlos Sousa a pierdut avansul pe care l-a obţinut cu o zi mai devreme, după ce Havalul său a suferit o scurgere de ulei. De acest lucru a profitat din plin campionul en-titre Stephane Perterhansel. Francezul şi-a asigurat victoria după ce a parcurs cei 304 kilometri în trei ore, 52 minute şi cinci secunde. Cu o întârziere de 46 de secunde, al doilea a terminat Carlos Sainz.

Spaniolul, câştigătorul ediţiei din 2010 al Raliului Dakar a urcat pe locul doi la general, la 28 de secunde în spatele lui Perterhansel. Un alt favorit al competiţie, Nasser Al-Attiyah din Qatar a terminat pe patru etapa şi a urcat pe poziţia a treia, la general.

Competiţia va continua în zilele următoare prin Argentina şi Chile, unde sunt aşteptate etape maraton de două zile, iar participanţii nu vor avea parte de suport tehnic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu