Dumitru Diacov: socialiştii şi democraţii au viziuni diferite privind mai multe subiecte

Embed:
Deşi au creat o coaliţie de guvernare, socialiştii şi democraţii au în continuare viziuni diferite privind mai multe subiecte. Afirmaţia a fost făcută de preşedintele fracţiunii PDM, Dumitru Diacov, în emisiunea "În centrul atenţiei" de la Publika TV. Democratul a dat de înţeles, însă, că aceste neînţelegeri pot fi depăşite, fără a oferi alte detalii la acest subiect.

"Sigur, Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor au abordări diferite referitor la mai multe probleme, dar în asta şi este arta politicienilor pentru a soluţiona aceste probleme. Moldova trebuie să aibă relaţii bune cu vecinii, dar singură cale de dezvoltare a ţării este integrarea europeană", a spus preşedintele fracţiunii PDM, Dumitru Diacov.

La rândul său, deputatul PSRM Vasile Bolea, invitat şi el la emisiune, susţine că anume răspândirea coronavirusului a impus crearea coaliţiei socialiştilor şi democraţilor. Totodată, el a recunoscut că miniştrii care gestionează domeniile cheie au puţin timp pentru a se adapta în noua funcţie.

"Domnul Railean are puţin timp pentru a face cunoştinţă cu situaţia din minister, dar, credeţi-mă că alţi specialişti din cadrul ministerului vor depune tot efortul ca el în cel mai scurt timp să fie la curent cu starea lucrurilor", a spus deputatul PSRM Vasile Bolea.

Luni, PSRM şi PDM au semnat un acord privind crearea unei majorităţi parlamentare şi au constituit Platforma Social-Democrată pentru Moldova.Din componenţa noului cabinet de miniştri fac parte Cristina Lesnic, vicepremier pentru Reintegrare. Fotoliul de la Apărare va fi ocupat de Alexandru Pînzari, fostul șef al Inspectoratului General al Poliției. Noul ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării este Igor Șarov, iar Sergiu Răilean a ocupat funcţia de ministru al Economiei şi Infrastructurii.
loading...

Lasă un comentariu