Dumitru Alaiba vrea să o facă pe fosta soţie secretar de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii

Deputatul PAS Dumitru Alaiba face lobby pentru ca fosta soție, Ionela Costachi, să fie numită secretar de stat la Ministerul economiei. Despre aceasta scrie telegraph.md, făcând referire la surse din cadrul instituţiei.  

Deputatul PAS a rămas în relații foarte bune cu fosta soție și a reușit să o angajeze pe Ionela Costachi în calitate de consilier al ministrului Economiei, Vadim Brînzan. Totuși Alaiba vrea acum o funcție mai înaltă pentru fosta soție, care a mai ocupat în trecut funcția de consilier de ministru, fiind pe timpul guvernării PLDM consilierul ministrului Educației de atunci Maia Sandu. Deputatul PAS Dumitru Alaiba insistă pe lângă Prim-ministrul Maia Sandu să o numească pe Ionela Costachi secretar de stat pe domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale.

Dumitru Alaiba și Ionela Costachi au fost cununați de un alt apropiat al lui Filat, Victor Bodiu. Din septembrie 2009, Bodiu a deținut funcția de Ministru de Stat, iar după reformarea postului, din 28 ianuarie 2011 până la 22 decembrie 2014, Bodiu a fost șeful Cancelariei de Stat a Guvernului. În aceeași perioadă, Dumitru Alaiba era consilierul lui Vlad Filat, ceea ce înseamnă că a existat clar un conflict de interese, mai scrie telegraph.md

Lasă un comentariu