Dumitru Alaiba, acuzat că a lansat informaţii eronate despre Loteria Moldovei. Ce spune administratorul firmei

Embed:

Compania bulgară care gestionează jocul cu bilete de loterie în Moldova spune că deputatul PAS Dumitru Alaiba a lansat în presă informaţii eronate şi inexacte despre bugetul de publicitate al companiei şi îi cere să le dezmintă.

Asta după ce Alaiba, unul dintre autorii iniţiativei de impozitare a câştigurilor la loto, a scris că "NGM Company" şi-ar fi direcţionat bugetul de publicitate exclusiv către televiziunea PRIME. Adevărul este de departe altul - banii pentru promovarea de care vorbea Alaiba au fost distribuiţi către 12 televiziuni din ţară, lucru care poate fi uşor verificat.

Compania bulgară, care gestionează jocul cu bilete de loterie în cadrul unui parteneriat public-privat încheiat cu întreprinderea de stat "Loteria Naţională a Moldovei" a publicat pe facebook imagini video de la şedinţa Clubului de presă economică de săptămâna trecută.

Acolo, administratorul firmei, Plamen Milanov, a explicat cu subiect şi predicat care este bugetul pe publicitate şi ce televiziuni au beneficiat de bani. Culmea, Alaiba era în sală şi a auzit totul.

"Este evident că orice companie care vine să investească într-un stat, investeşte într-un post cu cea mai mare audienţă. Atunci când investitorii bulgari au venit pe piaţa din Republica Moldova, toate sondajele arătau că postul Prime TV are cea mai mare audienţă. Iniţial, politica partenerilor bulgari era ca publicitatea să se facă doar la un post TV. Ulterior, după ce am constatat că piaţa este una specifică, s-a decis să ne promovăm la 12 posturi", a spus PLAMEN MILANOV, administratorul firmei partener  al S.A. „Loteria Națională a Moldovei”.

Deşi se afla la jumătate de metru de Milanov, Alaiba a decis, aparent inexplicabil, să scrie pe blogul său că publicitatea este plasată doar la un post TV.

Printre cele 12 televiziuni care au beneficiat de publicitate se numără TNT, NTV, PRO TV, Jurnal TV şi TV8, iar alegerea, potrivit reprezentanţilor companiei, s-a făcut aşa cum se face în toată lumea, în baza audiențelor, fără să se ţină cont cine sunt proprietarii posturilor.

O altă informaţie eronată răspândită de Alaiba este valoarea bugetului de publicitate al companiei bulgare. "NGM Company" precizează că nu este vorba despre 350 de mii de euro, aşa cum afirmă deputatul PAS, ci despre 310 mii de euro. Asta pentru că 20 la sută reprezintă TVA, adică un venit indirect al statului.

De asemenea, potrivit companiei, loteria este deseori confundată cu aparatele de joc, ceea ce este greşit, pentru că potrivit contractului de parteneriat public-privat, "NGM Company" deține autorizație pentru activități, în numele statului, exclusiv în domeniul loteriei și pariurilor sportive.
Iar activitatea legată de aparate de joc este în responsabilitatea directă a companiei de Stat "Loteria Naţională a Moldovei".

Precizările vin după ce acelaşi Dumitru Alaiba a mai scris pe blogul său că aparatele de joc sunt deţinute de "Loteria Naţională", ceea ce nu corespunde realităţii, întrucât aceasta este denumirea jocului la loto şi nu denumirea companiei de stat fondată de Agenţia Proprietăţi Publice, care deţine monopol de stat privind aparatele de joc.

Deputatul Alaiba a refuzat să comenteze acuzaţiile companiei bulgare, menţionând că, la acest subiect, pregăteşte un text pentru facebook. Ulterior, Alaiba şi-a revizuit poziţia şi a scris că "într-adevăr", publicitatea la "Loteria Naţională" este plasată la mai multe televiziuni şi nu doar la Prime TV, aşa cum a spus iniţial pe blogul său.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu