Duminică moldovenii îşi vor alege preşedintele. NOTIŢE IMPORTANTE despre cum ne exercităm dreptul la vot

Embed:

Cetățenii cu drept de vot sunt chemați duminică la urne pentru a-și susține candidatul preferat. Înainte de a merge la vot, alegătorii pot verifica dacă au fost incluși pe liste. O pot face atât la secțiile de votare, cât și pe site-ul Comisiei Electorale Centrale. Cei care nu au reușit să-și declare noul loc de reședință își pot exercita dreptul electoral la orice secție, însă pentru asta au nevoie de certificatul cu drept de vot.

Documentul poate fi obținut până mâine, la ora 15:00, de la biroul electoral al secției de votare din localitatea de reședință. Cei care vor vota cu astfel de certificate vor fi înscriși pe liste suplimentare. După vot, certificatul va rămâne la biroul secţiei de votare şi va fi anexat la lista suplimentară.  

Tot până mâine, la ora 15:00, alegătorii care nu pot să se prezinte la secția de votare din motive de sănătate pot solicita urna mobilă. Pentru aceasta, ei trebuie să depună o cerere în scris la secția de votare și să anexeze certificatul medical. Persoanele cu dizabilităţi de vedere pot formula verbal o astfel de solicitare.  

Locuitorii din stânga Nistrului vor putea vota la 30 de secții, deschise în localități de pe malul drept, inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți.  

Iar moldovenii aflați în străinătate pot să participe la alegeri, chiar dacă au pașapoarte expirate. Peste hotare au fost organizate 100 de secții de votare.  

Pentru scrutinul prezidențial au fost tipărite peste trei milioane de buletine și deschise peste 2.000 de secții de votare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu