Duma de Stat discută despre alipirea Crimeii la Federaţia Rusă

Duma de Stat de la Moscova va examina pe 21 martie proiectul de lege privind alipirea Crimeii la Federaţia Rusă. Documentul va stabili regulile de intrare a noilor teritorii în componenţa Rusiei. 

UPDATE: Duma de Stat de la Moscova va examina proiectul de lege privind alipirea Crimeii la Federaţia Rusă. Documentul va stabili regulile de intrare a noilor teritorii în componenţa Rusiei. Între timp, fostul preşedinte al Ucrainei va organiza în mai puţin de o oră o conferinţă de presă, în oraşul Rostov-pe-Don din Rusia, anunţă Itar-Tass.

Proiectul de lege prevede că un teritoriu dintr-un stat străin poate fi anexat la Federaţia Rusă în baza unui referendum. Asta dacă în ţara respectivă nu există o putere suverană, care să protejeze şi să respecte drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Alipirea noilor teritorii ar fi posibilă doar în urma rezultatelor plebiscitului, în care oamenii şi-au exprimat dorinţa de a adera la Rusia.

Documentul a fost propus în Duma de Stat de Partidul "Spravedlivaia Rosia", în urma evenimentelor din Ucraina. Potrivit deputaţilor, puterea de la Kiev a fost preluată în mod ilegal.

Fostul preşedinte al Ucrainei, demis pe 22 februarie, urmează să organizeze cea de-a doua conferinţă de presă de când a fugit din ţara sa. Victor Ianukovici a ieşit la rampă în urmă cu două săptămâni şi a declarat că se consideră preşedintele legitim al Ucrainei şi nu recunoaşte actuala putere de la Kiev. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu