Dulgheru, Şarapova, Williams şi Zvonareva au acces în turul doi la US Open

Embed:

Românca Alexandra Dulgheru a furnizat marea surpriză a primei zile de la US Open. Dulgheru a eliminat-o în două seturi cu 7-6, 6-3 pe campioana de la Wimbledon, jucătoarea cehă Petra Kvitova. Într-o altă dispută, rusoiaca Maria Şarapova, câştigătoarea turneului american în 2006, a trecut cu mari emoţii de britanica Heather Watson.

Pentru Dulgheru, care se află pe locul 49 în clasamentul mondial, este a treia victorie din carieră asupra unei jucătoare din Top 10, după succesele în faţa Dinarei Safina şi a Elenei Dementieva.

Campioană în 2006 la US Open, Maria Şarapova a fost la un pas de eliminare în meciul din runda inaugurală, disputat contra jucătoarei britanice Heather Watson.

Watson a câştigat primul set cu 6-3, iar în actul al doilea a revenit la 5-5, după ce Şarapova a avut 4-1 pe tabelă. Rusoaica a reuşit un break, însă, şi s-a impus cu 7-5. Setul decisiv a fost adjudecat de Şarapova cu 6-3.

Revenită în competiţie după o pauză de două luni, Venus Williams a învins-o foarte uşor, în două seturi, pe o altă reprezentantă a Rusiei, Vesna Dolonts, cu 6-4, 6-3.

Vera Zvonareva a acces şi ea în actul doi la US Open, după o victorie lejeră obţinută în faţa franţuzoaicei Stephanie Foretz, numărul 62 în clasamentul mondial. Zvonareva a învins-o în două seturi, cu 6-3, 6-0.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu