Ducii de Cambridge şi de Sussex au lansat un serviciu prin SMS dedicat sănătăţii mintale

Prinţul William şi prinţul Harry, însoţiţi de soţiile lor, Kate şi Meghan, au lansat vineri un serviciu telefonic prin SMS, conceput pentru ajutorarea persoanelor care traversează crize de sănătate mintală, scrie agerpres.ro.

Cei doi prinţi britanici au fost lăudaţi în presa internaţională pentru faptul că au vorbit în mod public despre propriile lor dificultăţi de ordin mintal cu care s-au confruntat după moartea mamei lor, prinţesa Diana, decedată în 1997 într-un accident de automobil la Paris, şi au făcut din această chestiune una dintre principalele cauze de caritate pe care le susţin.

Noul serviciu prin SMS, denumit "Shout", doreşte să asigure sprijin 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte persoanelor care trec prin perioade de criză, precum gânduri suicidare, abuzuri, probleme în viaţa de cuplu, hărţuire şi intimidare, prin conectarea lor cu echipe de voluntari bine pregătiţi, care îi ajută şi le oferă sprijin pe termen lung.

"Suntem incredibil de entuziasmaţi să lansăm acest serviciu, ştiind că el are potenţialul de a se adresa miilor de persoane vulnerabile în fiecare zi", au declarat cei patru membri ai familiei regale britanice într-un comunicat.

"Noi toţi am putut să urmărim de-aproape cum funcţionează acest serviciu şi suntem încântaţi de viitorul său. Sperăm că mulţi dintre voi veţi veni alături de noi în acest proiect pentru a face parte dintr-o iniţiativă cu adevărat specială", au adăugat ducii de Cambridge şi de Sussex.

Serviciul se adresează în special tinerilor şi foloseşte SMS-uri întrucât acestea reprezintă o metodă de comunicare mai silenţioasă şi mai intimă, permiţând utilizatorilor să îl folosească la şcoală, în autobuz sau acasă, au precizat creatorii săi. Un raport din 2017 dezvăluia că o optime din totalul copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între cinci şi 19 ani din Marea Britanie suferă de cel puţin o afecţiune mintală.

În cadrul evenimentului de lansare a noului serviciu prin SMS, prinţul William a apărut într-un mesaj video prin care şi-a îndemnat compatrioţii să vorbească public despre aceste afecţiuni, în contextul în care serviciul intenţionează să îşi sporească efectivele de voluntari de la 1.000 la 4.000 de persoane.

Aceasta este una dintre primele iniţiative la care participă împreună cei patru membri ai familiei regale, care patronează tot împreună şi Royal Foundation, fundaţia lor principală prin intermediul căreia susţin organizaţii de caritate şi care sprijină inclusiv noul serviciu Shout.

Lansarea de vineri intervine într-o perioadă în care în mass-media britanică au abundat speculaţii despre o presupusă răceală care s-ar fi produs între cei doi duci şi soţiile lor, deşi nu a existat niciun indiciu public care să ateste existenţa unor astfel de dezacorduri.

Luni, Meghan, în vârstă de 37 de ani, şi prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, au sărbătorit naşterea primului lor copil, Archie, alături de prinţul William, în vârstă de 37 de ani, şi de soţia acestuia, Kate, în vârstă de 37 de ani.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu