Du-te vino continuu la Casa Albă. Zeci de consilieri şi demnitari l-au părăsit pe Trump în primul an de mandat

Embed:

În primul an de mandat de preşedinte, Donald Trump a fost părăsit de zeci de consilieri de top, de membri ai guvernului şi de şefi ai instituţiilor de forţă. Fluxul de personal în administraţia Trump este cel mai ridicat din istoria Statelor Unite. Din ianuarie anul trecut şi până în prezent, 43 la sută dintre demnitarii şi consilierii de rang înalt şi-au dat demisia sau au fost schimbaţi din funcţie.

Printre numele grele care l-au părăsit pe Trump se numără Steve Bannon, strategul-şef al preşedintelui, Michael Flynn, consilier pe probleme de securitate, Dina Powell şi K.T. McFarland, adjuncţi ai consilierului pe probleme de securitate. A plecat şi Gary Cohn, consilierul-şef pe probleme economice. Şi directorul de comunicare, Hope Hicks, a declarat recent că va renunţa la funcţie. Ea fusese numită în august, după concedierea fostului director, Anthony Scaramucci.

Departamentul de comunicare al Casei Albe a fost, de altfel, cel mai afectat de demisii şi demiteri. Neînţelegerile cu Trump au provocat un du-te-vino şi în FBI şi în Justiţie.

Donald Trump a dezminţit zvonurile cu privire la haosul generalizat de la Casa Albă şi a declarat că sunt doar ştiri false lansate de presa ostilă. Informaţiile arată însă că este foarte greu de lucrat cu un preşedinte care nu ascultă de sfaturi şi care are ieşiri publice care îi pun în dificultate pe consilierii şi pe strategii săi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu