DSE şi Guvernul vor oferi ajutoare financiare familiei pompierului-erou, Ivan Nogailîc

Embed:

Familia pompierului decedat în misiune va beneficia de mai multe ajutoare atât materiale cât şi moral. Astăzi la Guvern va fi luată decizia de a se acorda 100.000 de lei, iar conform Legii Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, familiei lui Ivan Nogailîc îi va fi acordată şi o indemnizaţie unică în mărimea salariului pe zece ani. 

Anunţul a fost făcut de şeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Mihail Harabagiu.

CITEŞTE ŞI: TRAGICUL INCENDIU de la Ciocana: Detaliul care i-ar fi putut salva viaţa pompierului-erou, Ivan Nogailîc

Moartea pompierului aflat în misiune a îndurerat întreaga ţară. Sensibilizaţi de această tragedie, mai mulţi oameni s-au mobilizat pe reţelele de socializare. La cinci zile de la tragedie, aceştia au adunat peste 21.000 de euro.

Suma este de ajuns pentru ca apartamentul în care au rămas soţia şi fiicele salvatorului, să le aparţină în totalitate. 

Bani pentru familia regretatului Ivan Nogailîc au donat peste 1.000 de persoane. Şi contul electronic continuă să crească.

Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, de asemenea şi-a exprimat solidaritatea cu rudele pompierului. El a anunțat că fundaţia Edelweiss va oferi familiei 150.000 de lei. Iar ulterior, în fiecare lună, timp de un an, câte 15.000 de lei pentru întreţinerera celor două fetiţe gemene.

Ivan Nogailîc avea doar 28 de ani, acesta a lucrat pompier timp de 7 ani.

CITEŞTE ŞI: HOHOTE DE PLÂNS! Pompierul erou, petrecut pe ultimul drum în lacrimi (IMAGINI EMOŢIONANTE)

PUBLIKA.MD aminteşte că pompierul-erou, Ivan Nogailîc a fost condus luni pe ultimul drum. Sicriul salvatorului a fost dus într-un cortegiu militar, iar salvatorii și pompierii din întreaga ţară au dat onorul eroului trecut în neființă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu