DSE ia toate măsurile necesare pentru a ţine sub control situaţia climaterică din ţară

DSE ia toate măsurile necesare pentru a ţine sub control situaţia climaterică formată în întreaga țară.

În cadrul unui breafing de presă, şeful secţiei Serviciului Protecţiei Civile și Situațiilor Excepționale, Mihail Harabagiu a declarat că situaţia climaterică care s-a format la momentul actual în ţară este una foarte dificilă, dar este sub control.

"La moment ninge puternic pe întreg teritoriu ţării. Avem înregistrate deconectări de la lumina electrică în 140 de localităţi din întreaga ţară. Traseele naţionale, internaţionale şi locale nu sunt blocate. Indicaţiile apărute vor fi selectate după priorităţi. Îndeosebi va fi atrasă atenţia celor bătrâni şi copiilor. O situaţie mai complicată la moment o avem în Chişinău, unde au căzut mai mulţi copaci. Se lucrează la acest capitol. Situaţia operativă este una complicată, dar se gestionează", a spus Mihail Harabagiu. 

Şeful IGP, Alexandru Pînzari îndeamnă cetăţenii să nu îşi ţină automobilele sub copaci, deoarece există riscul de a cădea sau crengile, sau copacii.

"Poliţia a luat act de situaţia climaterică. Astăzi avem înregistrate 20 de accidente rutiere, 86 de deteriorări ale automobilelor în urma căderii copacilor. Se circulă cu dificultate în direcţia Hînceşti, Căuşeni, Orhei şi Dubăsari. Serviciul medical de urgenţă a înregistrat un caz în care un bărbat şi-a fracturat un picior după ce a căzut o creangă. Sunt antrenate echipaje ale Inspectoratului Naţional de Patrulare, dar şi ale inspectoratelor din raioanele unde sunt precipitaţii. Astfel, avem implicate 120 de echipaje pe traseele naţionale şi 40 în municipiul Chişinău", a menţionat şeful IGP.

Viceministru Ministerul AgriculturiiIurie Uşurelu a declarat că la moment sunt afectate cel mai mult culturile sâmburoase. Este vorba de cireş, piersic, cais, prunul şi vişinul. În ceea ce priveşte restul culturilor, situaţia va fi monitorizată după ce va trece acest ciclon. 

Lasă un comentariu