Drumurile înzăpezite BLOCHEAZĂ circulaţia rutieră pe unele trasee din ţară. Declaraţiile autorităţilor

Embed:

Drumurile înzăpezite blochează circulaţia rutieră. Potrivit autorităţilor, accesul pe traseele Ciumai - Burlăceni, Taraclia - Balaban, Veşneovca - Comrat este închis pentru maşini de mare tonaj. Totodată, din cauza condiţiilor meteo, mai multe instituţii de învăţământ şi-au sistat activitatea. Premierul Pavel Filip a convocat, astăzi, o şedinţă la Guvern, unde s-a discutat despre situaţia din ţară. 

Şase maşini de mare tonaj au fost scoase din nămeţi, astăzi, de către salvatorii din raionul Căuşeni. Potrivit autorităţilor, la această oră se circulă fără dificultăţi pe toate drumurile naţionale.

"În raionul Căușeni și Ștefan Vodă se circulă cu dificultăți în următoarele localități: Săiți, Ștefănești, Plop Știubei, Copanca și Tricolic", a spus Şeful Serviciului Situaţiilor Excepţionale, Miahil Harabagiu.

Ministerul transporturilor anunţă că până la această oră la deszăpezirea drumurilor naţionale au fost antrenate peste 230 de autospeciale şi 185 muncitori, care au împrăştiat 540 de tone de material antiderapant.

"Astăzi se lucrează de la trei la trei ore se patrulează și toate drumurile naționale", a specificat ministrul transporturilor, Iurie Chirinciuc.

Începând cu noaptea trecută, peste 150 de echipaje de patrulare și peste 300 de inspectori se află pe drumurile naționale și fluidizarea traficului rutier. Poliţiştii din raionul Leova au ajutat o familie cu copil, care a rămas în nămeţi, după ce li s-a defectat maşina. Oamenii legii au transportat acasă mama şi pruncul.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că din cauza temperaturilor scăzute tot mai mulţi oameni se adresează la medici cu degerături şi hipotermie. Tot din cauza condiţiilor meteo, nouă şcoli şi 25 de grădiniţe din 11 raione rămân închise.

"Din cauza condițiilor meteo nefavorabile nu s-a realizat transportarea elevilor pe 29 rute școlare din șase raioane. Nu au fost transportați 1.429 elevi", a menţionat viceministrul educației, Vasile Marina.

Serviciul vamal anunţă că autoritățile din Ucraina au instituit restricții de trafic pe drumurile de acces la frontiera cu Republica Moldova, pentru toate categoriile de autovehicule din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Din cauza stratului gros de gheaţă format pe râul Nistru, au fost închise posturile de tip debarcader ”Soroca”, ”Cosăuți” și ”Vasilcău”.

Premierul Pavel Filip le-a cerut autorităţilor locale să se implice mai activ în deszăpezirea drumurilor.

"Nu este suficient doar să curățim arterele principale, dar este foarte important ca în localități să fie curățite și drumurile secundare și trotuarele, astfel încât oamenii să aibă accesul fie copiii la școală, fie oamenii la servici", a relatat prim-ministrul, Pavel Filip.

Meteorologii anunţă în următoarele zile temperaturile vor urca până la minus cinci grade Celsius ziua şi va ninge slab în data de 12 - 14 ianuarie.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »