Drumurile din Ialoveni, mai bune. Acestea sunt reabilitate în cadrul programului naţional lansat de Guvern (FOTOREPORT)

Embed:

Drumurile din Ialoveni vor fi în curând mai bune. Acestea sunt reabilitate în cadrul programului naţional lansat de Guvern.

În aceste zile, muncitorii repară arterele din satele Suruceni, Dănceni, Malcoci și Piatra Albă. Între timp, unele porţiuni din Gangura sunt deja gata.

În satul Gangura a fost construit de la zero un drum de ocolire.

"A fost pus un strat de pietriş de 12 cm, un strat de asfalt măşcat de 5 cm şi un strat de asfalt de 4 cm. Mai avem de făcut marcaj şi poftim, prima porţiune de drum din Ialoveni este gata de exploatare ", a spus directorul S.A. „Drumuri-Ialoveni”, Ștefan Caunov.

"Ceva extraordinar. Foarte calitativ şi foarte bun"

Tot în Gangura, muncitorii de la drumuri au aşternut pietriş pe una din principalele artere din localitate. Oamenii de aici spun că anterior această porţiune era impracticabilă.

"Bine şi foarte bine. Ce amestecă un drum bun. Un drum bun face foarte mult."

"Era cu gropi. mergeau cu greu şi maşinile şi noi ne murdăream, dar acum va fi mai bine"

În satul Piatra Albă e reparat drumul de acces spre grădiniţă.

"Drumul este format dintr-un strat de 18 cm de piatră şi două straturi de astfalt, 5 şi 4 cm. Mâine trebuie să finisăm drumul, distanţa drumului este de 500 de metri", a spus antreprenorul Ion Covali.

"Este un lucru foarte bun. Un lucru pentru societate, pentru copii, pentru că grădiniţa este aici aproape şi în primul rând iarna era foarte greu, este un lucru super"

În scurt timp şi strada Ştefan cel Mare din satul Suruceni va arăta ca nouă.

"Erau gropi mari şi maşinile se stricau, dar şi când ploua era rău, era glod, dar acum este foarte bine"

"Ne pare bine că se reabilitează drumul, de mulţi ani aşteptăm, prin gropile acestea ne-am săturat de umblat "

Pentru reparaţia arterelor din cele 35 de sate din Ialoveni au fost alocate 43 de milioane de lei. Programul "Drumuri bune pentru Moldova" a fost propus de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, şi prevede reabilitarea a aproximativ 1200 km de drum. Suma totală a investițiilor va fi de 1,6 miliarde de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu