Drumurile din 43 de localităţi din raionul Căuşeni vor fi reparate până la sfârşitul verii

Embed:

Drumuri din 43 de localităţi din raionul Căuşeni vor fi reparate până la sfârşitul verii. Costurile se ridică la peste 100 de milioane de lei. O bună parte din bani sunt oferiţi prin intermediul Programului Drumuri bune pentru Moldova lansat de Guvern.

Locuitorii din satele Ciufleşti şi Grigorievca se pot bucură deja de străzi asfaltate. Iar în prezent, sunt transformate în şantier şosele din satul Hagimus, dar şi din oraşul Căuşeni, unde, deja de câteva zile, sunt antrenate peste 25 de utilaje.

Reparaţiile vor costa în jur de trei milioane de lei şi se vor încheia în cel mult o săptămână.

"Facem frezarea la minus cinci-patru centimetri şi un strat de egalizare de asfalt cu granulaţie fină", a spus dirigintele de şantier, Elena Draghici. 

Pentru ca muncitorii să reuşească la timp, în unele zone circulaţia a fost sistată temporar.

"Direcţionăm transportul pe alte drumuri ca să nu se formeze ambuteiaje", a declarat inspectorul Serviciului supraveghere tehnică, Andrei Tudos. 

Localnicii sunt mulțumiți că în sfârșit vor merge pe drum asfaltat:

"Strada care este făcută acolo este calitativă. Trebuia reparată, eu sunt cu maşina şi drumul cela era mereu cu hopuri."

"Este foarte bine că se fac lucrări de reparare a drumurilor. Sperăm ca lucrările să fie calitative, nu ca în anii precedenţi."

Lucrările sunt monitorizate cu atenție pentru a fi făcute calitativ.

"Aceste companii dau garanţii de cinci ani de zile minim, dar ceea ce ţine de rezistenţă este de până la 20 de ani", a declarat preşedintele raionului Căuşeni, Nicolae Gorban. 

Sosit într-o vizită de lucru la Căușeni, deputatul Sergiu Sîrbu a spus că, în acest an, în toată ţara drumurile vor arăta ca noi.

"Până la drumuri europene, să fim sinceri, mai avem încă de muncit. Dacă în fiecare am vom reabilita astfel de drumuri, atunci cred că în doi, maxim patru ani, atunci am putea declara tranşant că, da, avem deja drumuri mult mai bune", a spus deputatul PDM, Sergiu Sîrbu. 

În total, în cadrul Programului național Drumuri bune pentru Moldova, lansat de Guvern la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, vor fi reabilitate peste 1.200 de kilometri de şosele locale, iar valoarea investițiilor este de 1,6 miliarde de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu