Drumuri mai bune în raionul Cantemir: Până la sfârşitul verii, în 50 de localităţi vor fi renovate mai multe porţiuni de drum (FOTOREPORT)

Embed:

Drumuri mai bune în raionul Cantemir. Până la sfârşitul verii, în 50 de localităţi vor fi renovate mai multe porţiuni de drum, iar bugetul lucrărilor este de 47 de milioane de lei. Până acum, au fost terminate lucrările în şapte sate şi s-a reparat, în total, o suprafaţă de 5,4 km, iar în prezent drumarii muncesc în alte două localităţi. 

În prezent, drumarii renovează un drum din satul Cîrpeşti. Acolo nu s-au mai făcut lucrări de reparaţie de mai bine de 30 de ani, atunci când a fost dat în exploatare strada principală din localitate.

"Lucrările, după părerea mea sunt efectuate calitativ, ele vor dura în jur de 40 de ani", a spus reprezentantul Administraţiei de Stat a Drumurilor, Nicolae Avram.

"O să fie foarte bine când o să fie pus asfaltul, poate vor păstra şi curăţenia. E foarte bine că ne face drumul."

"Este important pentru noi, deoarece dacă alte porţiuni de drum le-am mai reparat şi cu forţele proprii, pe acesta nu ne-am fi permis să îl reparăm în timul apropiat", a spus primarul satului Cîrpeşti, Cantemir, Ion Bîzu.

Drumarii pun asfaltul de dimineaţă, deoarece în a doua parte a zilei este cald, iar maşinile de mare tonaj nu au voie să circule pe drumurile naţionale.

Un alt tronson de drum care este în reparaţie este cel care leagă localităţile Leca de Antoneşti. Acesta are o lungime de aproximativ un kilometru.

"Se efectuează un strat de egalizare din beton asfaltic de patru cm, plus au fost executate nişte plombări, pe alocuri, care au fost tare deteriorate", a spus administratorul companie de renovare, Valentin Glatcov.

"Ca fiecare, ne bucurăm că se face ceva nou şi ceva bun."

În alte şapte localităţi, lucrările deja au fost terminate. Una dintre ele este Cania. Acolo a fost pus asfalt pe o distanţă de aproape un kilometru de drum.

"Erau gropi, aici la calea ferată, când venea apa de acolo se făceau numai şiroaie, era greu."

"Erau foarte multe gropi, dar acum e minunat. Mulţumim pentru ce au făcut."

Şi la Stoianovca au fost renovate două porţiuni de drum, cu o lungime de peste 700 de metri. Acestea fac legătura dintre şcoala, casa de cultură şi primăria din sat.

"Era într-o stare dezastruoasă, acum e mai bine. Mulţumim celor care s-au ocupat de asta, acum, cel puţin, nu îmi e milă de maşină, până acum îmi era."

În total, în cadrul Programului național "Drumuri bune pentru Moldova" lansat de Guvern la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, vor fi reabilitate peste 1200 de kilometri de drumuri locale, în 1241 de localități din țară. Suma totală a investițiilor este de 1,6 miliarde de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu