Drumuri cu gropi, trotuare neîngrijite şi bănci vechi. Timpul parcă s-a oprit în loc în zona de odihnă de la Vadul lui Vodă

Embed:

Autorităţile municipale au început pregătirile pentru noul sezon estival. Forfotă mare e în zonele de odihnă ale Capitalei, inclusiv la Vadul lui Vodă, unde zeci de muncitori vopsesc şi repară băncile, cabinele de duş şi amenajează plaja. Doar că din lipsă de bani, în acest an, investiţii nu vor fi făcute aproape deloc.

Amenajarea zonei de odihnă de la Vadul lui Vodă durează deja de câteva zile. Iată ce au spus muncitorii:

"Avem de lucru mult, trebuie de vopsit scaunele, mesele pentru copii, terenul de joacă şi următoarea etapă este săditul florilor."

"Vopsim pentru plajă, către deschiderea plajei să fie curat".

"10-15 % din staţiuni sunt pregătite, gata de primirea oamenilor. Cred că până pe 15-20 mai, toate vor fi gata pentru primirea oamenilor la odihnă", a anunţat şeful zonei de odihnă "Vadul lui Vodă", Vasile Dadu.

În acest an, bugetul pentru amenajarea zonei depăşeşte două milioane de lei. Din aceşti bani vor fi schimbate doar cabinele de duş, va fi înlocuit sistemul de aprovizionare cu apă de pe plajă şi va fi reparată toaleta publică.

Timpul parcă s-a oprit în loc în zona de odihnă de la Vadul lui Vodă. În ultimii ani, aici nu s-au făcut investiţii aproape deloc. Aceleaşi drumuri pline de gropi, trotuare neîngrijie şi bănci vechi.

Infrastructura sărăcăcioasă îi sperie pe clienţi, spun proprietarii staţiunilor şi restaurantelor. "Noi nu suntem satisfăcuţi, drumurile sunt proaste, nici nu mai vorbim despre zona de odihnă, plaja despre care când şi când îşi aduce aminte cineva", a menţionat administratorul unei pensiuni, Ana Grădinaru.

"Sunt alţi oameni care vin cu bani mai mulţi şi se gândesc de ce să vină aici. Merg pe drum, ba îi cade o roată, ba se defectează maşina" , a spus proprietara unui restaurant, Tatiana Muntean.

Potrivit autorităţilor, anual, la Vadul lui Vodă se odihnesc mai mult de o jumătate de milion de moldoveni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu