Drumuri bune pentru Moldova. În cadrul programului au fost reabilitaţi 1600 km de drum

Embed:
Cei mai mulţi dintre oamenii din localităţile în care a ajuns programul "Drumuri bune pentru Moldova" sunt mulţumiţi de acesta. Mai exact, este vorba despre 74 la sută din aproape 1500 de persoane întrebate despre acest lucru în cadrul unui sondaj efectuat de IMAS. Unii localnici au contribuit şi ei la îmbunătăţirea infrastructurii şi chiar s-au implicat în lucrări.

În Todireşti, raionul Anenii Noi, a fost reabilitat aproape un kilometru de drum care duce spre grădiniţă. Ca ploile să nu aducă pietriş şi noroi pe asfalt, sătenii au pus umăr la umăr, au construit scurgeri de canalizare şi au asfaltat în faţa porţii.

" Cimentul este scump, 60 de lei, ş-apoi nisipul. La noi a fost asfalt cândva, dar a fost până oleacă mai la vale de grădiniţă. Şi când a plouat, a plouat şi a mers apa pe de subt, pe de subt. Eii, acum suntem bucuroşi. "

" Ne-am străduit şi noi ca să-l ţinem cât de puţin, câţi ani a ţinea numai să fie bine. Fiecare s-a făcut gospodar cum a socotit. La mine e mai mult, pentru că aşa e trasa. Sunt la vale şi ne temem ca să nu ne înece când vine de la deal, apa vine mare - mare."

Gospodari locuiesc şi în satul Floreni din acelaşi raion. Aici a fost reabilitat un kilometru de drum care duce la biserica din sat. Acum 12 ani, la iniţiativa unui locuitor, pe acolo a fost construit un trotuar. După ce drumarii au încheiat lucrările, oamenii au amenajat terenul din faţa porţii.

"Oricum, eu sunt constructor şi ştiu că dacă nu faci, plouă, ninge şi se duce sub asfalt şi se fărâmă."

"În primul rând, vreau să mulţumim tuturor celor care au făcut lucrul acesta bun, pentru o situaţie mai confortabilă în satul Floreni. 01:02 Noi am adăugat şi noi, ca să păstrăm lucrul făcut înainte şi mulţumim celor care au depus efort pentru drum."

În acest an, au fost reparați 1600 de km de drum, iar în 2019 urmează să fie reabilitaţi alți 2600 de km, în cadrul programului naţional "Drumuri Bune 2". Proiectul a fost lansat la iniţiativa preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu