DRUMURI BUNE LA CIOROPCANI: În localitate au fost reabilitate două tronsoane de drum (FOTOREPORT)

Vor merge pe drumuri fără gropi şi noroi. E vorba despre sătenii din Cioropcani, raionul Ungheni, unde au fost reabilitate două tronsoane de drum. Aproximativ 800 de metri au fost asfaltaţi, iar aproape doi kilometri sunt pietruiţi. Oamenii sunt mulţumiţi că programul "Drumuri bune pentru Moldova" a ajuns şi la ei.

"Nu era chip de mers aşa pe jos, nu cu maşini. Da acum minunat "

"În fiecare sat sat câte o bucăţică de drum, un 10 metri şi tot merge înainte. La noi nu a fost de mult aşa, numai borţile se astupau şi gata. Da acuma a fost pus asfalt pe un kilometru. "

Reparaţiile au costat aproape trei milioane de lei. Anterior, lucrări de reabilitare a drumurilor au avut loc şi în alte două sate din comună. În total, în cele trei sate din Cioropcani au fost pietruiţi şapte kilometri de drum, iar o porţiune este asfaltată.

Consiliul raional din Ungheni a contribuit cu 200 de mii de lei pentru reparaţia un drum plin de gropi din satul Stolniceni.

"Noi în fiecare an facem câte un kilometru, 2 kilometri, dar anul acesta la noi a fost făcut atâta cât în 27 de ani comuna şi satele noastre aşa lucrări multe nu au văzut", a spus primarul comunei Cioropcani, Victor Robuleț.

Pentru reparaţia drumurilor din raionul Ungheni în carul programului Guvernului au fost alocaţi 88 de milioane de lei.

"Din 92 de porţiuni de drum care le-am propus pentru reabilitare la moment sunt finisate 58 de porţiuni ar fi undeva 38 la sută, încă avem de lucrat", a spus preşedintele raionlui Ungheni, Liudmila Guzun.

În inspecţie pe drumurile de la Cioropcani a ajuns şi deputatul democrat Sergiu Sîrbu.

"În orice localitate avem nevoie de drumuri, avem nevoie de apă, avem nevoie de canalizare, de iluminare, canalizare, de grădiniţă şi centru de familie. Eu sper foarte mult şi am promis şi domnului primar că venim la anul deja cu doi kilometri de drum",a spus deputatul PDM, Sergiu Sîrbu.

În cadrul Programului "Drumuri bune pentru Moldova, lansat la inițiativa președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, vor fi reabilitați 1275 de kilometri de drumuri locale. Valoarea investițiilor ajunge la 1,6 miliarde de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu