Drumul Sărăteni-Soroca intră în reparaţie! 93 de kilometri de şosea „vor fi ca noi”

Embed:

Lucrările de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca au început astăzi, când a fost asfaltată prima porţiune din cei 93 de kilometri ai traseului. Reparaţia va fi făcută de două companii din Turcia şi una din Austria şi va costa 100 de milioane de dolari. Lucrările sunt efectuate în cadrul Programului Compact al Corporaţiei Provocările Mileniului, finanţat de Guvernul Statelor Unite.

Asfaltul necesar pentru reparaţia drumului Sărăteni-Soroca este produs la o uzină modernă, care a fost construită într-un timp record în apropierea şantierului. Totodată, la întreprindere este reciclat asfaltul vechi, scos de pe carosabil. Proiectul de reabilitare a drumului este finanţat de Guvernul american. Prezent la eveniment, ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, William Moser, a recurs la o metaforă.

"Ne aflăm aici de când Republica Moldova şi-a proclamat independenţa şi vom rămâne aici până când vor exista aceste drumuri. Mi-aş dori foarte mult să văd că fructele şi legumele moldoveneşti sunt transportate pe acest traseu", a declarat ambasadorul SUA la Chişinău, William Moser.

Premierul Vlad Filat s-a arătat impresionat de amploarea proiectului.

Reabilitarea drumurilor naţionale va permite economisirea unor sume considerabile.

Referindu-se la pierderile financiare suportate din cauza drumurilor proaste, oficialii de la Ministerul Transporturilor operează cu cifre de ordinul miliardelor.

"Toate cheltuielile care ţin de construcţia drumului se rezumă la suma la 5-6 miliarde. Aceste sunt estimăriile unor calcule destul de competente", a declarat viceministrul Transporturilor Boris Gherasim.

Companiile care se vor ocupa de lucrările de reparaţie a drumului Sărăteni-Soroca au fost selectate în urma unei licitaţii internaţionale. Proiectul urmează să fie finalizat până la sfârşitul anului 2014.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu