Drumul pe care nu-l deszăpezeşte nimeni, niciodată. Zăpada bătătorită și înghețată dispare doar primăvara (FOTO)

Până anul trecut, autoritățile din România, în special cele județene, obișnuiau să închidă drumurile când ninge. Anul acesta nu mai fac acest lucru. Desigur, nu fac deszăpezirea, dar lasă totuși șoselele deschise traficului. Aici, șoferii sunt la mila Domnului, scrie libertatea.ro.

Peste Drumul Județean 112D, între localitățile brașovene Prejmer și Cărpiniș, a nins frumos, miercuri, 17 ianuarie. Cei 20 de centimetri de zăpadă au fost bătătoriți de roțile mașinilor care au trecut pe acolo. Apoi, peste acest strat de zăpadă tasată a viscolit puțin, iar micile troiene de pe șosea au fost și ele bătătorite și s-au transformat în dâmburi transversale de zăpadă înghețată care aruncă în sus mașina care merge cu 20 de kilometric la oră – că mai mult nu se poate aici.

Vineri dimineață, soarele strălucea plăcut peste mașinile din care șoferii care veneau dinspre Cărpiniș dădeau disperați din mâini către ceilalți participanți la trafic, care veneau din sens opus: “Mai bine vă întoarceți”! Dar unde să întorci, pentru că riscul de a rămâne împotmolit în nămeți era mare. Nu s-a făcut deszăpezirea și nu era spațiu de manevră.

Undeva la mijlocul distanței dintre cele două comune un autoturism a încercat să facă întoarcerea, dar a rămas blocat în zăpadă. Un altul a încearcat să îl tragă afară din troian. 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu