Drumul Hâncești-Lăpușna intră în reparaţii. Lucrările vor costa circa 19 milioane de euro

Embed:

Drumul Hâncești-Lăpușna va intra, de mâine, în reparaţii. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, care a inspectat astăzi mai multe drumuri aflate în reconstrucţie. În cadrul vizitei, oficialul i-a avertizat pe reprezentanţii companiei care efectuează lucrările cu întârziere.

Pentru reabilitarea celor 37 de kilometri de şosea vor fi cheltuite aproape 19 milioane de euro, iar banii provin din fonduri europene. Reparația va dura până în septembrie 2016. În acelaşi timp, lucrările pe segmentul Comrat-Ciumai de pe traseul național Giurgiulești-Chișinău întârzie deja de mai bine de jumătate de an.

Ministrul Transporturilor i-a cerut firmei de construcții să grăbească lucrările, pentru a evita penalizările.

"Vom face drumuri de ocolire la orașele principale: Comrat și localitățile cele mai mari. Antreprenorul cred că este foarte motivat să facă lucrările la timp, pentru că în fiecare zi de întârziere se calculează penalitate", a explicat Botnari.

Administratorul firmei care a câștigat licitația pentru construcția traseului a explicat că nerespectarea termenului de execuţie a lucrărilor a fost determinată de lacunele din legislație.

"Lucrează 200 de muncitori, dintre care 40 sunt din Republica Moldova. Una dintre principalele cauze este schimbarea destul de des a legislației vamale. Din această cauză am fost în imposibilitatea de a ne reimporta utilajele", a precizat Dan Bancanu, administratorul firmei de construcție .

Reabilitarea traseului Chișinău-Giurgiulești a început în martie 2013.
Proiectul de reconstrucție a celor 86 de kilometri de drum prevede și amenajarea trotuarelor, a bordurilor, a șanțurilor de evacuare a apei, precum și iluminatul public în satele aflate pe traseu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu