Drumul de ocolire a orașului Ungheni, dat în exploatare. Filip: Ne bucurăm împreună de un rezultat frumos

Embed:

Locuitorii din Ungheni pot răsufla uşuraţi. A fost dată în exploatare şoseaua de ocolire a oraşului. Asta înseamnă mai puţine ambuteiaje şi zgomot şi mai mult aer curat. Totodată, tronsonul cu o lungime de 7,7 kilometri a redus semnificativ legătura dintre Chișinău și frontiera Uniunii Europene.

Lucrările de reparaţie a drumului au început încă în anul 2014 şi urmau să se încheie în doi ani, însă au fost tărăgănate din mai multe motive. În tot acest timp, zilnic prin centrul Ungheniului circulau cel puţin 450 de maşini de mare tonaj.

Se bucură atât locuitorii din Ungheni, cât şi şoferii:

"E calitativ. Ca să vii din Ungheni prin partea asta înconjurai 4-5 kilometri".

"De la Chişinău e mai scurt tai aici 10-12 kilometri. Economiseşti drumul, e bine".

Acum, ambulanţele şi autospecialele vor ajunge mai repede la oameni care au nevoie de ajutor.

"Până acum treceam prin Ungheni şi înconjuram. Şi cam cât înconjuraţi? Aproximatix la 7 kilometri. - Cât timp vei economisi?- 20 de minute", a explicat Valerii Morari, şofer pe ambulanţă.

Premierul Pavel Filip susţine că la acest proiect s-a muncit mult împreună cu partenerii de dezvoltare. Iar în ultima perioadă l-a monitorizat personal pentru a fi realizat cu succes.

"Lucrările la acest drum au durat mult. A fost greu, au fost obstacole, au fost întârzieri. Astăzi ne bucurăm împreună de un rezultat frumos. La fel este şi drumul nostru spre UE: lung, complicat şi poate se pare că nu mergem bine, însă noi am ales acest drum aşa cum este. Pentru noi este singurul drum. Noi nu avem un drum de ocolire, noi mergem clar şi ferm pe acest drum spre UE", a declarat Pavel Filip.

Lucrările au costat peste 10 milioane de euro, dintre care mai mult de 8 milioane au fost oferiţi de Uniunea Europeană. Tronsonul include un drum cu două benzi cu sens unic și câteva conexe mai mici.

"Şoseau de centură a fost construită pentru voi cetăţeni ai Republicii Moldova. Va facilita comerţul şi businessul Sper eu că va face călătoria prin frumoasele ţinuturi moldoveneşti mult mai plăcută atât pentru cetăţeni ţării, cât şi pentru turişti. "


Drumul va facilita schimbul de bunuri și mărfuri, având în vedere că în regiune sunt circa o mie de întreprinderi agricole, inclusiv 40 în Zona Economică Liberă Ungheni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu