Drumul de acces spre satul Micleşti şi drumul Peresecina-Hîrtopul Mare-Ohrincea va fi reparat. Câţi bani va oferi Banca Mondială

Astăzi a fost semnat contractul pentru reparaţia Coridorului 11: Drumul de acces spre satul Micleşti și drumul Peresecina – Hîrtopul Mare – Ohrincea. Astfel, Moldova va primi din partea Băncii Mondiale un suport financiar de 99 875 975,9 de lei.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, reparația Coridorului 11, este de o importanță strategică pentru că asigură legătură dintre centrul și nordul țării.

"Ne-am propus să identificăm și să reparăm toate coridoarele de drumuri locale din țară, pentru a asigura acces cetățenilor către centrele de educație, sănătate și comerț. Cu ajutorul experților am identificat 25 de coridoare și am început îmbunătățirile de la cele mai problematice tronsoane de drum", a menționat ministrul.

Coridorul 11 începe de la intersecția cu drumul național M2 Chișinău-Orhei-Soroca și se sfârșește la intersecția cu drumul republican R23 (Criuleni-Brăneşti-Ivancea-M2). Acesta face legătura dintre mai multe localități, traversând satele: Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hîrtopul Mare. Lungimea sectorului de drum ce urmează a fi îmbunătățit constituie 18,5 km.

Contractul este parte a Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu