Drumul central din Glodeni, test de rezistenţă pentru şoferi. "Mergi ca la mort"

Embed:

Drumul central din Glodeni poate fi considerat un adevărat test de rezistenţă pentru şoferi. Din cauza gropilor care înghit roţile automobilelor, aceştia pot circula doar cu cinci kilometri pe oră. Cel mai greu se descurcă şoferii ambulanţelor care ajung cu întârziere la bolnavi.

Şoferii din Glodeni circulă din groapă în groapă de mai mulţi ani. Autorităţile locale spun că până acum nu au avut banii necesari pentru reparaţia celor trei kilometri de drum.

Iată ce spun conducătorii auto:

"Domnule primar, vă rog, astupaţi găurile de pe drumul acesta".

"E ruşine că pe drumul acesta merge fiecare persoană din Glodeni care pleacă spre un drum mai bun. Trebuie făcut capital acest drum".

"Reparăm maşinele continuu. Drumul nu are cine să-l repare la noi. Dar piesele sunt scumpe, taxa e mare".

Situaţia îi nemulţumeşte şi pe pietoni:

"E imposibil din cauza prafului. Mergem prin gropi, iar iarna ele sunt pline cu apă, apoi îngheaţă şi copiii cad, şi îşi fracturează mâinile şi picioarele ."

În aceste condiţii, şi Serviciul de urgenţă are nevoie de ajutor pentru a ajunge la pacienţi:

"Mergi ca la mort pentru că este gaură în gaură. Automobilele le reparăm cu puterile noastre aşa cum putem. Aşa ne necăjim."

"Mergem foarte încet pe drumurile acestea. Dacă mărim viteza, bolnavului îi sar ciolanele. Sunt cazuri când urgent trebuie de transportat bolnavul, dar din cauza drumului mergem foarte încet".

În cel mult o lună, drumul va fi reparat, promit autorităţile raionale.

"Vor dispărea toate gropile şi drumul va avea un contur foarte clar. Garanţia pe care o dau antreprenorii este în jur de 10 ani", a precizat preşedintele raionului Glodeni, Valeriu Tarigradschi

Autorităţile au alocat peste 2 milioane de lei pentru reparaţia celor trei kilometri de drum.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu