Drumarii s-au pus pe treabă şi în Glodeni. În 14 sate din raion, reabilitate (FOTOREPORT)

Embed:

Drumarii s-au pus pe treabă şi în Glodeni. În 14 sate din raion au fost reabilitate cele mai problematice străzi şi porţiuni de pe şosele. Costul lucrărilor, lansate în cadrul Programului "Drumuri bune pentru Moldova", se ridică la 22 de milioane de lei.
În satul Moara Domnească, de exemplu, muncitorii lucrează la o porţiune de drum de 600 de metri care va fi reparată capital.

"Amorsăm suprafeţele, le pregătim pentru stratul de asfalt. Ultima etapă. Aşteptăm să vină maşinile cu asfalt", a spus responsabilul de lucrări, Sergiu Botnari.

Localnicii, care au în zonă singura Zimbrărie din ţară, susţin că investiţiile în infrastrucutră pot contribui esenţial pentru atragerea turiştilor.

"Demult aşteptat, era un colb, dezastu pe drumuri. Mulţi turişti vin la zimbrărie şi toţi disperaţi pentru că este drum rău, de ţară. Sperăm să fie şi mai mulţi turişti şi pentru beneficiul sătucului nostru micuţ."

"Off, ce colb am înghiţit noi până acum. Acum foarte bine, foarte bine. Să le dea Dumnezeu sănătate la cei care s-au gândit să ne facă acest drum."

În comuna Cuhneşti, oamenii se bucură deja de 1500 de metri de drumuri reparate.

"Se mai repara, se mai acoperiau găurile, dar acum suntem mulţumiţi că iată au făcut aici bucata aceasta de drum, au făcut mai îndeal altă bucată."

"Arată bine, este comod de mers şi cu transportul şi pe jos. Ar fi bine ca toate drumurile să fie aşa."

"E frumos, nu te înglozi. Copii se duc la şcoală comod, nu se îngloadă. E minunat."

"Au fost valorificate aproximativ 22 de milioane de lei şi sperăm că până la finele lunii octombrie să finalizăm integram programul", a spus preşedintele raionului Glodeni, Ion Leucă.

Printre satele care sunt în aşteptarea lucrărilor se numără Ciuciulea, Duşmani, Danu, Petrunia şi Limbenii Vechi. În cadrul programului Drumuri bune pentru Moldova vor fi reabilitați peste 1200 de kilometri de drumuri locale. Valoarea investițiilor se ridică la 1,6 miliarde de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu