Drum nou la Mereşeni. Locuitorii satului abia aşteaptă să renunţe la cizmele de cauciuc (FOTOREPORT)

Embed:

Locuitorii satului Mereșeni, raionul Hâncești, abia aşteaptă să renunţe la cizmele de cauciuc. Drumarii le construiesc o porţiune de un kilometru, care va fi gata până la sfârșitul săptămânii.

Tronsonul se află într-un cartier nou al satului.

"El nu este reparat, el este construit chiar de la zero. Infrastructura e foarte rău dezvoltată și, evident, dacă este drum, este și dorința de a construi casa", a spus Tatiana Buruiană, primarul satului Mereșeni.

"Utilizăm tipul patru de îmbrăcăminte rutieră care constă din 18 centimetri de fundație de pietriș, un strat de asfalt cu granulație mășcată de cinci centimetri și alt strat cu granulație fină de patru centimetri", a declarat Ion Schimbător, director tehnic.

Oamenii sun fericiţi că vor scăpa de mocirlă:

"- Cum era înainte acest drum? - Foarte rău! Băltoace, glod. Plecam cu ciubote, ne schimbam, veneam înapoi."

"Văd că băieții se străduie și fac bun lucru. A dat Domnul că și la noi a venit sărbătoarea frumoasă. Mai departe, ne vom strădui să păstrăm."

"Ambulanța va veni mai repede, că așa cu ce să iei și să duci omul bolnav? Ambulanța nu putea veni că e drumul rău."

Lucrările sunt monitorizate și de ministrul Chiril Gaburici, care a mers în inspecţie pe șantier.

"Eu sunt mulțumit de mersul lucrărilor. Foarte tare îmi doresc ca în anul 2022 cu toții să vedem în Republica Moldova în fiecare sat cel puțin cinci kilometri de drum asfaltat care unește punctele principale strategice din sat", a spus Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

În raionul Hâncești, prin intermediul programului Drumuri bune pentru Moldova, vor fi reabilitați aproape 38 de kilometri din 47 de localități.

Guvernul a alocat aproape 81 de milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu