DRUM NOU ÎN RAIONUL CRIULENI. Reabilitarea va costa 65 de milioane de lei

Statul investeşte 65 de milioane de lei în reabilitarea unui drum care face legătura între trei sate din raionul Criuleni. Este vorba de o porţiune de nouă kilometri care porneşte de la Ohrincea, trece prin Cruglic şi ajunge până la Izbişte. Lucrările vor începe săptămâna viitoare, după ce Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat un acord în acest sens cu o companie moldovenească.

Ministrul Economiei afirmă că antreprenorul a fost selectat în urma unei licitaţii la care au participat patru companii.”Noi ne-am dorit foarte mult ca partenerii și agenții locali să participe la astfel de licitații. Criteriile de bază de selectare, desigur, au fost experiența lor în lucrări pe construcția drumului, dar și în disponibilitatea de echipamente necesare pentru astfel de lucrări”, a declarat Chiril Gaburici, Ministru al Economiei și Infrastructurii.Potrivit contractului, compania s-a angajat să finalizeze proiectul într-un an şi jumătate.”Infrastructura rutieră este asemenea sistemului sangvin în corpul uman. În afară de importanța majoră, sunt create locuri noi de muncă, se achită impozite, iar acest lucru contribuie la bunăstarea țării noastre”, a declarat Vadim Scorobogatco, antreprenor.În prezent, drumul dintre Ohrincea, Criglic şi Izbişte este în stare deplorabilă.
”Foarte greu. Drumurile la noi în Moldova sunt foarte rele, mai rele ca în Africa. Uitați-vă, groapă în groapă. Foarte des schimbăm cauciucurile”.Vestea că drumul va fi reabilitat s-a răspândit cu viteza luminii prin cele trei sate.”Foarte bine. Da, eu consider că trebuie reparat, cum nu ar fi, măcar să-l repare că iaca este groapă lângă groapă. Deja, numai ai pe unde merge. Te ferești de una, da-i în două”.


” Acest drum duce spre cele mai importante instituții, ca gimnazii, licee, grădinițe, spitalul raional, și desigur, face conexiunea între două raioane. Noi știm că cetățenii mereu au necesitatea de a se deplasa în centrele raionale pentru a rezolva careva întrebări și interese personale. Le va scurta din timpul petrecut pe drumuri.


Guvernul a împrumutat cele 65 de milioane de lei de la Banca Mondială.

loading...

Lasă un comentariu