Drogurile, o provocare printre adolescenţi. Ce îi determină să consume narcotice

Embed:

Dependenţa de droguri este o provocare pentru Moldova. Numărul celor care se droghează creşte alarmant. La Dispensarul Republican de Narcologie sunt înregistrate 11.660 de persoane, cu 870 mai multe decât în 2016.

Cei mai mulți consumatori de droguri sunt bărbaţi. Doar şapte la sută dintre cei care sunt în evidenţa medicilor sunt femei.

Acest bărbat are 33 de ani şi a consumat droguri timp de 16 ani. Dependența de narcotice l-a dus după gratii. El a început să fure pentru a-și putea cumpăra stupefiante.

De jumătate de an, bărbatul luptă să scape de acest viciu:

"Eu am început să judec adecvat, acum eu văd problema și încerc s-o rezolv, dar nu încerc să recurg la acele metode."

"Sunt persoane depresive, sunt persoane anxioase, sunt persoane care deseori au tentativă de suicid", a declarat medicul psihiatru, Eudochia Paciu. 

Potrivit datelor Centrului Internațional Antidrog, în ultimii trei ani, consumul de droguri s-a triplat în rândul adolescenților.

"Este vârsta când ei vor să experimenteze. Foarte mulți sunt frustrați, foarte mulți se ciocnesc de problemele din societate și nu fac față acestor probleme", a spus medicul psihiatru, Eudochia Paciu.

Și numărul traficanților de droguri identificaţi de poliţişti este în creștere. De la începutul anului au fost anchetate 255 de persoane, cu 50 mai multe, decât în aceeași perioadă a anului trecut.

"Cifrele sunt alarmante. Direcţia antidrog, la moment este antrenată în depistarea și documentarea persoanelor care introduc prin cale de contrabandă aceste droguri și ulterior le realizează, astfel punând în pericol întreaga societate", a spus șeful Direcției Antidrog al INI, Valeriu Breneş.

Astăzi este marcată Ziua împotriva abuzului de droguri. Potrivit statisticilor, în lume, aproximativ 200 de milioane de oameni consumă droguri cel puţin o dată pe an.

Dintre aceștia, 25 de milioane sunt considerați dependenți.

În fiecare an, 200.000 de persoane mor din cauza bolilor provocate de consumul de droguri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu