DROGURI VÂNDUTE PRIN INTERNET. Şapte moldoveni, reţinuţi. Suspecţii aveau salarii de circa 50.000 de lei. Cum funcţiona schema

Embed:

O grupare infracţională specializată în producerea şi comerţul drogurilor sintetice a fost destructurată de oamenii legii, în urma unor ample investigaţii.

Potrivit procurorilor PCCOCS, şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani, au fost reţinuţi. Aceştia s-au dovedit a fi locuitori ai municipiului Chișinău și Tiraspol, unul dintre ei fiind student la o instituție de învățământ superior din Capitală, iar trei sportivi de performanță la categoria lupte libere.

Printre persoanele reţinute se numără şi liderul grupării, originar din stânga Nistrului. El gestiona întreaga afacere din afara ţării.

Acesta a creat două magazine online unde propunea droguri la preţuri atractive pentru consumatori. Ulterior, acestea erau plasate de curieri în locuri publice, de unde erau ridicate de cumpărători prin intermediul unei aplicaţii de pe telefon.

S-a stabilit că substanţele interzise erau fabricate în două laboratoare, iar cei implicaţi ridicau salarii de circa 50.000 de lei.

"Unul dintre membrii grupării criminale este student. Fiind student la facultatea de informatică era responsabil de gestionarea acestor magazine online, de crearea unei reţele securizate pentru dezvoltarea afacerii. Aceste două magazine online aveau mai mulţi utilizatori, vorbim despre o mie de utilizatori", a declarat Ion Ţurcanu, șeful Direcției Antidrog din cadrul IGP.

În urma perchezițiilor, efectuate la domiciliile persoanelor reținute, polițiștii au depistat și lichidat două laboratoare de producere a drogurilor, unul în municipiul Chișinău și unul în localitatea Holercani, Dubăsari.

Totodată, au fost identificate și alte laboratoare dislocate în România și Letonia. La fel, în cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate aproximativ 400 gr de droguri sintetice de tip PVP, marijuană, carduri bancare pe numele diferitor persoane, circa 170.000 de lei, peste 400 de cartele SIM utilizate la crearea portmoneelor electronice de plată, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, cântare electronice la scară mică, peste 50 litri de precursori și soluții chimice destinate producerii drogurilor, dar și alte obiecte care probează comiterea infracțiunilor.

"Drogurile sintetice vin ca un analog al drogurilor grele, sunt foarte accesibile pe piaţa datorită preţului scăzut şi într-un termen foarte redus distrug personalitatea, să spunem aşa a consumatorului de droguri", a menţionat Ion Talmazan, şef de direcţie în cadrul DGUP.

Bănuiţii riscă până la 15 ani de puşcărie.

Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul ofiţerilor de Fulger.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu