DROGURI VÂNDUTE PRIN INTERNET. Cine sunt traficanții și de unde aduceau marfa

Embed:

Internetul este tot mai des folosit în scopuri criminale. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a deconspirat o grupare specializată în vânzarea drogurilor pe această cale. În decursul unui an şi jumătate, infractorii au realizat prin intermediul reţelelor substanţe narcotice în sumă de nouă milioane lei. Criminalii foloseau activ cele mai moderne gadgeturi, iar în activitatea lor ilegală au implicat chiar şi persoane cu nevoi speciale.

După ce l-au filat timp de şase luni, procurorii l-au reţinut pe organizatorul schemei.

"Este pentru prima data în istoria organelor de drept când s-a reuşit să fie documentată o asemenea shemă infracţională", a declarat Lilian Bacalîm, procuror PCCOCS.

Stupefiantele ajungeau în ţară prin colete transmise din China sau prin diferiţi pasageri.

"Două modalităţi de aducere de aducere a drogurilor. Prima modalitate era prin coletele poştale din china şi a doua modalitate era prin intermediul mijloacelor de transport de pasageri, internaţional. La moment nu este claritate dacă cunoşteau şăferii sau nu cunoşteau despre conţinutul obiectelor transportate", a menţionat Lilian Bacalîm, procuror PCCOCS.

Droguri erau vândute prin intermediul unei reţele în care era înscris în grup restrâns de persoane.

"Trebuia să ai o recomandare obligatori din partea altei persoane de încredere care se afla deja în grup. Nu putea oricine să nimerească, un cerc foarte închis şi bine organizat", a spus Alexei Bacoş, şef de direcţie la INI.

Plăţile erau efectuate prin intermediul terminalelor, apoi clienţii primeau o poză cu locul unde erau ascunse narcoticele. Procurorii au identificat aproape 160 de portofele electronice utilizate de traficanţi.

"Veniturile care erau obţinute de către acestă grupare erau destinate pentru ducerea unui mod de viaşă de lux, procurării obiectelor de preţ. O mare pare a acestor mijloace pentru a le păstra în continuare erau convertite în valută virtuală electronică bitcoin", a spus Alexei Bacoş, şef de direcţie la INI.

Până acum, ofiţerii au patru suspecţi. Doi dintre ei au fost reţinuţi, iar doi sunt cercetaţi în libertate. Unul din ei, suferă de tulburări psihice şi avea misiunea de a pune drogurile în ascunzişuri.

Bănuiţii riscă până la 20 de ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu