DROGURI PE PLAJELE DIN ROMÂNIA. Peste 130 de kg de cocaină, găsite pe litoralul românesc

Embed:

Pe litoralul românesc au fost găsite aseară peste 130 kilograme de cocaină în urma unei operaţiuni fără precedent.

Circa 300 de poliţişti şi jandarmi, 14 nave ale Gărzii de Coastă şi 12 scafandri au verificat 90 de kilometri de plajă, după ce mai multe colete cu narcotice au fost aduse de curenţi la mal.    

Ultimele colete cu droguri au fost găsite pe plajele din Eforie, Olimp, 23 August, Costinești și în zona Pescărie din Constanța.

"Au fost găsite droguri inclusiv pe mare, tocmai de aceea, această operaţiune a beneficiat de sprijinul a două elicoptere din cadrul Ministerului Afacerilor Externe", a spus GEORGIAN DRĂGAN, purtător de cuvânt al Poliţiei Române.

Tot ieri, poliţia română a emis un avertisment tuturor persoanelor care găsesc pachete pe plaje să nu le deschidă.  

"I-am rugat să nu deschidă aceste colete, pe care le găsesc pe plajă, să anunţe de îndată cel mai apropiat poliţist sau să apeleze la numărul unic de urgenţă 112", a spus GEORGIAN DRĂGAN, purtător de cuvânt al Poliţiei Române.

Anterior, oamenii legii din România au descoperit 200 de kilograme de cocaină, plutind pe mare. Se presupune că ar fi vorba despre o parte din transportul de cocaină care a eşuat pe plaja dintre Sulina şi Sfântul Gheorghe. 

Asta după ce la sfârşitul lunii martie, autorităţile au găsit peste 800 de kilograme de droguri, în valoare de circa 300 de milioane de euro, într-o şalupă abandonată într-o zonă de plajă sălbatică din Delta Dunării, în apropiere de Sulina.  

În acest sens, au fost reţinute două persoane, un cetăţean din Muntenegru şi altul din Serbia. Presa de peste Prut menţionează că drogurile au fost aduse din Columbia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu