Droguri în valoare de 8 MILIOANE de lei. Planul unui grup de traficanţi, EŞUAT, după percheziţiile PCCOCS

Embed:

Un grup criminal specializat în comercializarea drogurilor a fost destructurat de către procurorii de Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Potrivit unui comunicat de presă, traficanţii erau instruiţi peste hotarele ţării. Cinci persoane, cu vârstă cuprinsă între 24 și 26 ani, originari din raionul Fălești, au fost reţinute.

Asta după ce procurorii CCOCS, oficiul Nord, împreună cu colaboratorii Direcției Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, au desfășurat o serie de percheziții la domiciliile mai multor persoane, suspectate de comercializarea marijuanei şi "subutext" în Chișinău și Bălți.

Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal intentat

În timpul perchezițiilor la domiciliile procurorii au depistat o seră artizanală pentru creșterea marijuanei, utilaj artizanal pentru îngrijirea lor, dar şi cântare electronice.

De asemenea au fost depistate și ridicate cantități impunătoare de canabis, destinate realizării ulterioare, valoarea cărora se estimează la 8 000 000 lei.

Suspecții ar fi urmat cursuri de cultivare a marijuanei în Olanda.

În privința acestora,  procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția  acestora va fi demonstrată, suspecții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

 

 

      

                                        

 

 

 

      

            

              

                         

     

                         

 

 

      

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu