Droguri de peste UN MILION de lei, confiscate. DETALII despre o acţiune de amploare a poliţiştilor

Mii de droguri precum heroină, marijuană, hașiș, cânepă, extasy și alte substanţe halucinogene și zeci de grupări infracționale au fost capturate de polițiști în cadrul operațiunii "Mac", desfășurată în lunile iunie-august curent.

Astfel, în cursul operațiunii au fost documentat 380 de dosare penale privind traficul ilicit de droguri și întocmite 481 de procese verbale contravenţionale. Au fost depistate circa 800 mii de plante  de cânepă, circa 150 mii de plante de mac, 900 de căciulii de mac și aproximativ 10 kg de substanțe narcotice (hașiș, heroină, marijuana). La fel, au fost anihilate 14 grupări infracționale implicate în traficul ilicit de droguri, efectuate 114 de percheziții și  reținute 46 de persoane.

Potrivit oamenilor legii, cele mai răspândite tipuri de droguri sechestrate de către polițiști, conform datelor Inspectoratului Național de Investigații sunt: plantele de cânepă și mac, heroină, marijuana, amfetamină și pastile extasy.

Conform Codului Penal, persoanele implicate în traficul ilicit de droguri, producerea și prelucrarea acestora pot fi sancționate cu până la 15 ani privare de libertate în funcție de gravitatea infracțiunii comise.

Oamenii legii îi previn pe toţi cetăţenii: consumul de substanţe narcotice dăunează grav sănătăţii, uneori conducând la un final fatal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu