Drepturile angajaţilor, neglijate de şefi: Salarii neachitate la timp, concedieri ilegale şi muncă la negru

Embed:

Salarii neachitate la timp și concedieri ilegale. Acestea sunt cele mai frecvente încălcări ale angajatorilor din ţara noastră. De la începutul acestui an, la Inspectoratul Muncii au fost depuse peste două mii de sesizări din partea persoanelor angajate.

Suma totală a restanțelor salariale, pentru această perioadă, se ridică 150 de milioane de lei.

Victor Cristian a lucrat, până nu demult, pentru o companie din Capitală. De la începutului anului, întreprinderea se află în proces insolvabilitate, iar de atunci bărbatul nu a mai primit niciun ban. Ca urmare, a fost nevoit să-şi găsească un alt loc muncă și să-și caute dreptatea în instanță.

"Directorul de firmă a fost schimbat de antreprenorul general, noi am rămas pe drumuri, fără leafă și fără lucru, nu am putut achita servicii comunale", a declarat constructorul, Victor Cristian.

În aceeași situație sunt și alte câteva zeci de angajați. În total, firma le datorează oamenilor peste 300 de mii de lei.

"Ne-am descurcat foarte rău, banii nu ne-au dat, am lucrat în ianuarie-februarie. După asta s-a închuiat cu lacată și pe noi au dat afară, fără leafă, fără nică, duceți-vă, am împrumutat banii și în ziua de astăzi sunt datornic", a menţionat constructorul, Valeriu Panfil.

Reprezentanții Inspectoratului Muncii îi îndeamnă pe cetățeni să-i sesizeze atunci când li se încalcă drepturile.

"Atrag atenția salariaților că ei au dreptul în situația în care nu și-au redicat salariul mai mult de două luni să declare angatorului suspendarea contractului de muncă, angajatorul, la rândul său, nu vor putea angaja alți salariați la acest loc de muncă", a specificat directorul Inspectoratului de Stat al Muncii, Dumitru Stavilă.

Potrivit datelor oficiale, aproape jumătate dintre sesizările angajaților vizează restanțele la plata salariilor. 12 la sută țin de concedierile ilegale, în timp ce în şapte la sută dintre cazuri, oamenii denunţă munca la negru. Cinci la sută dintre angajați au invocat neacordarea concediilor. 

Totodată, de la începutul anului, au fost înregistrate aproximativ 400 de cazuri de accidentare la locul de muncă, cu 10 la sută mai mult, decât anul trecut. Ca urmare, 25 de persoane și-au pierdut viață și încă 30 au fost rănite.

În timpul verificărilor efectuate la aproape trei mii de companii au fost depistate 37 de mii de nereguli.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu